Μουντιάλ: Τα εισιτήρια που απομένουν για το Κατάρ

Το Ιράν έγινε η 14η ομάδα που παίρνει το εισιτήριο για τα τελικά του Μουντιάλ 2022, αναλυτικά η κατάσταση στα προκριματικά.

Η ομάδα του Ντράγκαν Σκότσιτς, με «κιτρινόμαυρη» συνεισφορά κέρδισε το Ιράκ και εξασφάλισε την πρόκριση στα τελικά για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση.

Με τη σέντρα της 21ης Νοεμβρίου να …πλησιάζει επικίνδυνα, ήδη 14 εισιτήρια μαζί με αυτό των διοργανωτών έχουν μοιραστεί, ενώ τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να προκύψει και άλλη ομάδα από την Ασία. Τον Μάρτιο θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση σε Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική, ενώ το «παζλ» θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο με την ολοκλήρωση των προκριματικών στην Ωκεανία και τα διεθνή μπαράζ από τα οποία θα προκύψουν τα δύο τελευταία εισιτήρια.

Oι ομάδες που έχουν προκριθεί στο Μουντιάλ:


Κατάρ, Γερμανία, Δανία, Γαλλία, Βέλγιο, Κροατία, Ισπανία, Σερβία, Αγγλία, Ελβετία, Ολλανδία, Βραζιλία, Αργεντινή, Ιράν.

Αυτή είναι η κατάσταση στα προκριματικά:

ΑΣΙΑ (4 ή 5 ομάδες)


Το Ιράν έχει ήδη προκριθεί από τον 1ο Όμιλο του 3ου Γύρου προκριματικών, η Ν. Κορέα έχει μεγάλο προβάδισμα για τη δεύτερη θέση που οδηγεί απ’ ευθείας στο Κατάρ. Στον 2ο Όμιλο προηγούνται Σ. Αραβία και Ιαπωνία, όμως η Αυστραλία είναι κοντά. Οι τρίτες των δύο ομίλων θα παίξουν μπαράζ μεταξύ τους και η νικήτρια θα αντιμετωπίσει τον 5ο του Ομίλου της Ν. Αμερικής (CONMEBOL).

ΑΦΡΙΚΗ (5 ομάδες)


Τα πέντε εισιτήρια θα προκύψουν από τους νικητές των ισάριθμων διπλών αγώνων του προσεχούς Μαρτίου: Αίγυπτος – Σενεγάλη, Καμερούν – Αλγερία, Γκάνα – Νιγηρία, Λ.Δ. Κονγκό – Μαρόκο, Μάλι – Τυνησία.

Ν. ΑΜΕΡΙΚΗ (4 ή 5 ομάδες)


Βραζιλία και Αργεντινή έχουν προκριθεί, Ισημερινός και Κολομβία καταλαμβάνουν τις άλλες δύο θέσεις που οδηγούν στο Κατάρ, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος των προκριματικών. Η πέμπτη θέση (στην οποία βρίσκεται το Περού) οδηγεί σε μπαράζ με την ομάδα που θα κερδίζει το μπαράζ της Ασίας.

ΒΟΡΕΙΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ και ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ (3 ή 4 ομάδες)


Οι οκτώ ομάδες που έχουν προκριθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο διαγωνίζονται σε έναν όμιλο με μορφή πρωταθλήματος, με τις τρεις πρώτες (αυτή τη στιγμή Καναδάς, ΗΠΑ, Μεξικό) να πηγαίνουν απ’ ευθείας στο Κατάρ και την τέταρτη (αυτή τη στιγμή ο Παναμάς) να αντιμετωπίζει σε μπαράζ τη νικήτρια των προκριματικών της Ωκεανίας. Απομένουν έξι αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του ομίλου.

ΩΚΕΑΝΙΑ (0 ή 1 ομάδα)


Η διαδικασία ξεκινά τον Μάρτιο λόγω κορωνοϊού, με το μπαράζ Τόνγκα – Νήσων Κουκ, με τη νικήτρια να προκρίνεται στη φάση ομίλων, που περιλαμβάνει δύο γκρουπ των τεσσάρων ομάδων με μονά παιχνίδια. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στην τελική φάση, που θα διεξαχθεί υπό τη μορφή Final Four. O νικητής θα αντιμετωπίσει σε διπλά μπαράζ τον Ιούνιο την τέταρτη του ομίλου της Β., Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.

ΕYΡΩΠΗ (13 ομάδες)


Ήδη έχουν προκριθεί δέκα ομάδες ( Γερμανία, Δανία, Γαλλία, Βέλγιο, Κροατία, Ισπανία, Σερβία, Αγγλία, Ελβετία, Ολλανδία), ενώ άλλες 12 (οι δέκα δεύτερες των ομίλων του πρώτου προκριματικού φύρου και οι δύο καλύτερες νικήτριες ομίλων του Nations League, θα διεκδικήσυν τα τρία εναπομείναντα εισιτήρια σε τρία διαφορετικά «μονοπάτια» των τεσσάρων ομάδων, με ημιτελικούς και τελικό. Η διαδικασία εδώ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.