Αγγλία: Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία καλούνται να εγκαταλείψουν το Μουντιάλ 2030

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Δημοκρατία της Ιρλανδίας θα πρέπει να εγκαταλείψουν την υποψηφιότητά τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 και να επικεντρωθούν στη διοργάνωση του Euro 2028, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφιακού Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού (DCMS), Τζούλιαν Νάιτ, περιγράφοντας το σχέδιο ως ένα «γίγαντα» και «ακριβό έργο ματαιοδοξίας».

Επίσης, πρόσθεσε ότι η διεθνής φήμη της Αγγλίας πιθανότατα θα τρωθεί, με τους Times να αναφέρουν ότι οι πέντε εθνικές ομοσπονδίες ενημερώθηκαν πως η υποψηφιότητά τους για το 2030 θα ήταν ανεπιτυχής λόγω των πολιτικών συμφωνιών στη FIFA.

«Όλοι γνωρίζουν ότι μια προσφορά για το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένα γιγάντιο, ακριβό έργο ματαιοδοξίας», είπε ο Νάιτ στην Press Association. Η Κίνα, μια συνυποψηφιότητα Ισπανίας και Πορτογαλίας, συν μία από τη Νότια Αμερική, που σχεδόν σίγουρα περιλαμβάνει την Ουρουγουάη του 1930, είναι πιθανές υποψήφιες για τη διοργάνωση του 2030.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει δεσμεύσει 2,8 εκατομμύρια λίρες για μελέτη σκοπιμότητας σχετική με μια πρόταση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 και έχει διαβεβαιωθεί ότι οι πιθανότητες επιτυχίας της δεν έχουν πληγεί, μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον τελικό του Euro 2020 της Αγγλίας με την Ιταλία.

Στην Αγγλία επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού ενός αγώνα μετά την αναταραχή στον τελικό του Ιουλίου στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου. Ο επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής του UK Sport, Σάιμον Μόρτον, είπε σε ακρόαση της επιτροπής του DCMS τον Οκτώβριο ότι οι σκηνές στο Γουέμπλεϊ ήταν «αρκετά συγκλονιστικές», αλλά αυτό δεν σήμαινε ότι η προσφορά για το Παγκόσμιο Κύπελλο είχε «εξαερωθεί».

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, είπε επίσης ότι το πρόβλημα «δεν θα μετρούσε» σε μια προσφορά Βρετανών και Ιρλανδών. «Είναι λυπηρό, καθώς είμαστε ιδανικοί για να διοργανώσουμε ένα τουρνουά, αλλά έχουμε τεράστια προβλήματα φήμης στο διεθνές πεδίο», πρόσθεσε ο Νάιτ.

«Οπότε είναι καλύτερο να στοχεύσουμε σε κάτι εφικτό, να εγκαταλείψουμε την κακοήθεια “είμαστε το σπίτι του ποδοσφαίρου”, να αναμορφώσουμε το εγχώριο παιχνίδι μας και να επικεντρωθούμε στη νίκη και την παράδοση ενός πραγματικά σπουδαίου Euro».

Η Αγγλία και η Δημοκρατία της Ιρλανδίας είναι τα μόνα από τα τέσσερα εγχώρια έθνη που στο παρελθόν φιλοξένησαν μεγάλη διοργάνωση, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 και το Euro 1996, παρότι η Αγγλία ήταν επίσης μία από τις 11 διοργανώτριες χώρες στο Euro 2020, μαζί με τη Σκωτία.

Η Ιρλανδία επρόκειτο επίσης να φιλοξενήσει τέσσερις αγώνες του Euro 2020 αλλά αποσύρθηκε τον Απρίλιο, καθώς δεν μπόρεσε να παράσχει διαβεβαιώσεις στην UEFA για τα ελάχιστα επίπεδα προσέλευσης θεατών, λόγω ανησυχιών για τον κορονοϊό.

Η τελευταία προσπάθεια της Αγγλίας να φιλοξενήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κατέληξε σε αμηχανία, όταν η πρότασή της για το τουρνουά του 2018 συγκέντρωσε μόλις δύο ψήφους στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, μία εκ των οποίων προήλθε από την ίδια την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.