Group G: «Περίπατος» για Τουρκία, λύγισε στην πίεση η Νορβηγία (hls)

Η Νορβηγία δεν άντεξε την πίεση, δεν κέρδισε την Λετονία και πολύ δύσκολα θα βρεθεί στα γήπεδα του Κατάρ τον ερχόμενο χειμώνα. Η Τουρκία διέσυρε το Γιβραλτάρ, είπε «ευχαριστώ» στη Νορβηγία για το απρόσμενο δώρο και από την στιγμή που υπερκάλυψε και την διαφορά τερμάτων βλέπει... Μουντιάλ.

Νορβηγία-Λετονία 0-0

Η Νορβηγία λύγισε στην πίεση και βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την πρόκριση! Οι Σκανδιναβοί με νίκη απόψε θα άφηναν την Τουρκία στο -2 και ακόμα με νίκη των Ολλανδών στην έδρα του Μαυροβουνίου θα κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους. Πλέον, η λογική λέει θα χρειαστούν καλύτερο αποτέλεσμα από την Τουρκία στην τελευταία αγωνιστική για να προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Η ομάδα του Σολμπάκεν δεν είχε στην διάθεση της το αστέρι της, τον Έρλινγκ Χάαλαντ αλλά υπό κανονικές συνθήκες δεν θα τον χρειαζόταν για να κερδίσει την αδιάφορη-αποκλεισμένη Λετονία των πέντε βαθμών στο γκρούπ. Η μπάλα δεν μπήκε ποτέ στα δίχτυα, ή μάλλον μπήκε αλλά το γκολ του Ελιονούσι ακυρώθηκε ως οφσάιντ (80′), και το Όσλο «πάγωσε». Η Νορβηγία έχει κάνει μία καταπληκτική πορεία στην προκριματική φάση αλλά πλέον με όλο το άγχος του κόσμου στις πλάτες των ποδοσφαιριστών της, θα χρειαστεί μία υπέρβαση στο Ρότερνταμ για να μπορέσει να βρεθεί στη μεγάλη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς.

Τουρκία-Γιβραλτάρ 5-0

Η Τουρκία ήταν ούτως ή άλλως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη κόντρα στο τελευταίο Γιβραλτάρ (3-34 υπέρ/κατά γκολ πριν την έναρξη του ματς) και αυτό επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά και στο χορτάρι. Οι «γείτονες» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 11ο λεπτό με τον Ακτούρκογλου και από το 22′ έπαιξαν με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Τζέις Ολιβέρο (απευθείας κόκκινη).

Προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο η ομάδα του Κούντζ είχε ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 χάρη σε δύο γκολ του Χαλίλ Ντερβίσογλου στο 38′ και το 41′. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα τρία γκολ των Τούρκων, ξεκίνησαν από τα πόδια του Μπουράκ Γιλμάζ, ο οποίος ντύθηκε… assistman.

Στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και έφτασαν χωρίς δυσκολία στο 6-0. Ντεμιράλ στο 65′, Ντουρσούν στο 81ο λεπτό και Μουλντούρ στο 85′ υπέγραψαν τον τουρκικό θρίαμβο και αναπτέρωσαν τις ελπίδες για πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

Ολλανδία 19 βαθμούς (29-6)

Τουρκία 18 βαθμούς (25-15)

Νορβηγία 18 βαθμούς (15-6)

Μαυροβούνιο 11 βαθμούς (11-11)

Λετονία 6 βαθμούς (8-13)

Γιβραλτάρ 0 βαθμούς (3-40)

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής (+ το ένα ματς της προτελευταίας αγωνιστικής που απομένει)

13/11 21:45 Μαυροβούνιο-Ολλανδία

16/11 21:45 Ολλανδία-Νορβηγία

16/11 21:45 Μαυροβούνιο-Τουρκία

16/11 21:45 Γιβραλτάρ-Λετονία


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.