Τσεφέριν σε Ινφαντίνο: «Θα είναι τρομερές οι συνέπειες εάν πάτε σε ψηφοφορία για το διετές Μουντιάλ»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, προειδοποίησε τον ομόλογό του της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, να μην προχωρήσει σε ψηφοφορία για το σχέδιο για διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το συμβούλιο της FIFA συνεδριάζει την Τετάρτη (20/10) και τα σχέδια για ένα νέο διεθνές ημερολόγιο αγώνων, συμπεριλαμβανομένου ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, είναι στην ατζέντα.

Η FIFA έχει προγραμματίσει να ληφθεί απόφαση σχετικά με την πρόταση τον Δεκέμβριο και πηγές ανέφεραν ότι μπορεί να διεξαγάγει ψηφοφορία σε «παγκόσμια σύνοδο κορυφής» και των 211 ενώσεων μελών στις 20 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το Reuters, που φέρεται να άκουσε μια ηχογράφηση της συνάντησης του Τζιάνι Ινφαντίνο με τις 55 εθνικές ομοσπονδίες της UEFA, ο Αλεξάντερ Τσεφέριν τον προέτρεψε να μην τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία σε δύο μήνες.

«Ζητώ σοβαρά από εσάς και τη FIFA να μην πιέσετε για ψήφο, γιατί αυτό θα μπορούσε να έχει τρομερές συνέπειες για το ποδόσφαιρο γενικά», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA.

«Δεν νομίζω ότι θα ήταν σοφό να πάμε σε ψηφοφορία για ένα τέτοιο θέμα. Όχι μόνο επειδή θα έχουμε σοβαρές συνέπειες, αλλά και επειδή οι ενδιαφερόμενοι όπως οι σύλλογοι και τα πρωταθλήματα δεν έχουν δικαίωμα ψήφου και αυτή η ιδέα είναι επιζήμια για την ύπαρξή τους», πρόσθεσε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.