FIFA: Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια!

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από ισπανικά μέσα, η FIFA ενημέρωσε τις εθνικές ομάδες, για την πρόθεση της να προωθήσει την ιδέα τέλεσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, ξεκινώντας από το 2026.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός El Larguero ισχυρίστηκε ότι τα μέλη της FIFA παρουσίασαν το πλάνο με τις προγραμματισμένες ημερομηνίες και διευκρίνισαν ότι αυτή η μεταρρύθμιση θα εξασφάλιζε ότι οι παίκτες θα ήταν στις Εθνικές τους ομάδες για 30 ημέρες κάθε χρόνο, αντί των 50 ημερών όπως ισχύει σήμερα. Η FIFA επιδιώκει να κάνει το ποδόσφαιρο περισσότερο “παγκόσμιο”. Η πρόταση αναφέρει ότι τα προκριματικά θα είναι μικρότερα και θα περιλαμβάνουν μόνο επτά παιχνίδια, οπότε θα υπάρξουν μόνο δύο διαλείμματα σε κάθε σεζόν για τα παιχνίδια Εθνικών ομάδων – ένα τον Οκτώβριο και ένα τον Μάρτιο.

Με αυτόν τον τρόπο, η FIFA ελπίζει να αποκτήσει την υποστήριξη των παικτών, αφού πολλοί από αυτούς παραπονέθηκαν για ένα πολυάσχολο πρόγραμμα και κόπωση μετά την πολλαπλότητα των διεθνών παιχνιδιών, αλλά και των πτήσεων.

Η FIFA για παράδειγμα διαπίστωσε ότι ο Λιονέλ Μέσι, πέταξε 324,569 χιλιόμετρα μεταξύ 2014 και 2018, και μέσω της προγραμματισμένης μεταρρύθμισης θα πρέπει να πετάξει 157,348 χλμ. Μεταξύ 2026 και 2030, τα συνολικά παιχνίδια των ομάδων της UEFA θα είναι 43 κάθε τέσσερα χρόνια (αντί για 44 σήμερα) και στη Νότια Αμερική, 34 παιχνίδια θα διεξαχθούν την ίδια χρονική περίοδο, αντί για 38.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.