Σουηδία-Ελλάδα 2-0: Ψηλά το κεφάλι! (hls)

Ένα ημίχρονο με απόλυτη κυριαρχία και δύο δοκάρια δεν ήταν αρκετό για να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στην Ελλάδα που έχασε το ματς από δικά της λάθη απέναντι στην κυνική Σουηδία. Κόκκινη ο Χατζηδιάκος. Φόρσμπργκ και Ίσακ τα γκολ.

Η Ελλάδα ηττήθηκε στη Σουηδία με 2-0 μετά από δύο χρόνια που ήταν αήττητη και πλέον ελπίζει μόνο σε θαύμα για τη δεύτερη θέση του ομίλου που θα διεκδικήσει από την Ισπανία. Η ομάδα του Φαν΄τ Σχιπ στο πρώτο ημίχρονο ήταν εκπληκτική, είχε δύο δοκάρια και έβαλε τη Σουηδία στα σχοινιά αλλά δε σκόραρε. Ο Μασούρας και ο Παυλίδης σημάδεψαν τα δοκάρια ενώ η Εθνική μας είχε κι άλλες ευκαιρίες και προϋποθέσεις για γκολ. Το 3-5-2 λειτούργησε άψογα, με πίεση ψηλά, πολλά κλεψίματα και σωστές μεταβάσεις.

Το γκολ όμως δεν ήρθε και στο δεύτερο ημίχρονο η Σουηδία, κυνική, κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα λάθη της Ελλάδας και να κάνει σβηστά το 2-0. Αρχικά το πέναλτι του Μαυροπάνου στον Ίσακ και εν συνεχεία η κακή αντίδραση Χατζηδιάκου και Βλαχοδήμου σε ένα βολέ του Όλσεν, ουσιαστικά έθεσαν εκτός μάχης το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στο 86΄αποβλήθηκε ο Χατζηδιάκος που χάνει το ματς με την Ισπανία όπως και ο Μπακασέτας που είδε κίτρινη κάρτα.

Έτσι ξεκίνησαν

Όπως αποκάλυψε από την προηγούμενη του αγώνα, ο Γιάνε Άντερσον παρέταξε την ομάδα του σε διάταξη 4-4-2 έχοντας στην ενδεκάδα τους: Όλσεν, Κραφτ, Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Φόρσμπεργκ, Έκνταλ, Όλσον, Κλάεσον, Κουάισον, Ίσακ.

Από την άλλη ο Τζον Φαν’τ Σχιπ είχε μόλις μια αλλαγή στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς απέναντι στη Γεωργία. Τη θέση του τιμωρημένου Τζαβέλλα πήρε ο Γιαννούλης, ο οποίος όμως έπαιξε αριστερό μπακ με τον Τσιμίκα να ξεκινά στόπερ για πρώτη φορά με την Εθνική ομάδα.

Οι ένδεκα του Ολλανδού τεχνικού ήταν σε διάταξη 3-5-2 οι Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης, Σιώπης, Μπακασέτας, Μασούρας, Παυλίδης. Εκτός αποστολής έμεινε ο αδιάθετος Σταφυλίδης.

Ένα υπέροχο ημίχρονο με δύο δοκάρια αλλά χωρίς γκολ

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα ήταν κυρίαρχη στο γήπεδο και το 0-0 την αδίκησε κατάφορα. Από το πρώτο λεπτό με πίστη στο πλάνο του Φαν΄τ Σχιπ, οι διεθνείς πίεσαν ψηλά, έκλεψαν μπάλες, έβγαλαν μεταβάσεις και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για γκολ.

Αποκορύφωμα φυσικά τα δύο δοκάρια. Πρώτα με τον Μασούρα στο 21ο λεπτό όταν έφυγε στην πλάτη της σουηδικής άμυνας από μπαλιά του Μπουχαλάκη αλλά το αριστερό πλασέ του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Όλσεν. Και στη συνέχεια στο 39′ όταν μετά από σέντρα του Μασούρα, ο Παυλίδης με κεφαλιά είδε τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

Από την αρχή η Ελλάδα πάντως είχε δείξει τις διαθέσεις της με τον Μασούρα ύστερα από κομπίνα σε κόρνερ να μπαίνει από αριστερά αλλά να αστοχεί στο πλασέ. Στο 33′ και στο 34′ είχε άλλα δύο σουτ ο επιθετικός του Ολυμπιακού που ήταν συνεχής πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα. Η Ελλάδα είχε ένα ακόμη καλό σουτ με τον Μπακασέτα μετά το δοκάρι του Παυλίδη που απέκρουσε δύσκολα ο Όλσον.

Από την αλλη η Σουηδία δυσκολεύτηκε απέναντι στην ελληνική αμυντική λειτουργία που είχε θέσει ο Ολλανδός τεχνικός στο χορτάρι. Μόλις ένα σουτ του Φόρσμπεργκ στο 28′ καταγράφηκε στη στατιστική, γεγονός που καταδεικνύει την εικόνα του πρώτου μέρους στο Friends Arena.

Το ατομικά λάθη χάλασαν το πλάνο και η κυνική Σουηδία έφτασε στη νίκη

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα έπρεπε αν συνεχίσει με την ίδια συγκέντρωση το ματς, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό. Η Σουηδία χωρίς να κάνει κάτι το ιδιαίτερο απλά αύξησε λίγο την πίεσή της. Έτσι στο 56′ ένα πρώτο λάθος του Μπουχαλάκη έφερε τη μπάλα στον Κουέισον που ανάγκασε με ωραίο σουτ τον Βλαχοδήμο σε ωραία απόκρουση.

Τρία λεπτά μετά από μια μπαλιά στην ελληνική άμυνα που δεν προμήνυε κάτι το ιδιαίτερα επικίνδυνο, ο Μαυροπάνος έκανε πέναλτι στον Ίσακ με καθυστερημένο τάκλιν. Ο Φόρσμπεργκ το εκτέλεσε εύστοχα και άνοιξε το σκορ για τη Σουηδία.

Δέκα λεπτά αργότερα νέα ελληνικά λαθη για το 2-0. Από βολέ του Όλσεν, ο Χατζηδιάκος έκανε κακή εκτίμηση, ο Βλαχοδήμος έκανε κακή έξοδο, ο Ίσακ του τσίμπησε τη μπάλα και πλάσαρε στην σχεδόν κενή εστία.

Η Ελλάδα φάνηκε επιθετικά στο δεύτερο μέρος μόνο μετά από τριάντα λεπτά παιχνιδιού, όταν ο Ανδρούτσος είδε την κίνηση του Τζόλη στην περιοχή και αυτός με τελείωμα σε πρώτο χρόνο έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 86′ ο Χατζηδιάκος είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, έτσι τόσο αυτός όσο κι ο Μπακασέτας θα χάσουν το ματς με την Ισπανία στο ΟΑΚΑ στις 11 Νοεμβρίου.

Η βαθμολογία

Πλέον η Εθνική ομάδα για να πάρει τη δελυτερη θέση θέλει νίκη με την Ισπανία και το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ, αλλά και να μην κερδίσει η Ισπανία τη Σουηδία την τελευταια αγωνιστική.

8η αγωνιστική
Σουηδία: 15 (+9)
Ισπανία: 13 (+8)
Ελλάδα: 9 (+1)
Γεωργία: 4 (-8)
Κόσοβο 4 (-10)

Σουηδία-Ελλάδα: 2-0
Κόσοβο-Γεωργία: 1-2

Τα επόμενα (11/11)
Ελλάδα-Ισπανία
Γεωργία-Σουηδία

Friends Arena
Σουηδία-Ελλάδα
Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου
Διαιτητής:
Τομπάιας Στίλερ

Σκόρερς: 59′ Φόρσμπεργκ, 69′ Ισακ/
Κίτρινες: Έκνταλ/Μαυροπάνος, Μπακασέτας, Χατζηδιάκος
Κόκκινες: Χατζηδιάκος

Συνθέσεις
Σουηδία (Γιάνε Άντερσον):
Όλσεν, Κραφτ, Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Φόρσμπεργκ (87′ Όλσον), Έκνταλ (83′ Καζούστ), Όλσον, Κλάεσον (81′ Σβάνμπεργκ), Κουάισον (87′ Γκιοκέρες), Ίσακ

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Γιαννούλης (84′ Λημνιός), Μπουχαλάκης, Σιώπης (71′ Πέλκας), Μπακασέτας, Μασούρας (71′ Τζόλης), Παυλίδης (75′ Δουβίκας).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.