Γεωργία – Ελλάδα 0-2 : Λύτρωση στο +5 (pic, vids)

Η Ελλάδα πέτυχε δύο γκολ στο πεντάλεπτο των καθυστερήσεων σε μια επιεικώς μέτρια βραδιά στο δημιουργικό κομμάτι και νίκησε 2-0 στην Γεωργία. Σκόραραν Μπακασέτας και Πέλκας. Απέναντι στην Σουηδία στο επόμενο παιχνίδι θα κριθεί η πρόκριση.

Η Ελλάδα άρχισε το ματς με 3-5-2 χωρίς φυσικά τον τραυματια Ζέκα στο κέντρο και με τον Παυλίδη παρέα με τον Μασούρα στην επίθεση… Τερματοφύλακας ο Βλαχοδήμος. Τρεις στόπερ οι Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας. Δεξιά ο Ανδρούτσος αριστερά ο Τσιμίκας. Στο κέντρο οι Σιώπης Μπουχαλάκης και ο Μπακασέτας πίσω από Μασούρα και Παυλίδη.

Ο VAR είπε όχι

Λίγο άγχος στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά από εκεί και πέρα η ομάδα του Τζόνι Φαν’τ Σχιπ πήρε τον έλεγχο και έγινε επικίνδυνη.

Πέτυχε ένα γκολ με τον Παυλίδη (12′) αλλά μετά από έλεγχο του VAR το γκολ δεν μέτρησε καθώς η μπάλα είχε βγει κόρνερ πριν την γυρίσει ο Ανδρούτσος.

Έφτασε κοντά σε ένα ακόμη γκολ όμως ο VAR απεφάνθη ότι η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή στην κεφαλιά του Τζαβέλλα. Συνέχισε να προσπαθεί με Παυλίδη (26′), Μπακασέτα (29′), Ανδρούτσο (29′) αλλά όλοι ήταν άστοχοι.

Μέχρι να λήξει το ημίχρονο καλύτερη αλλά όχι με τις σωστές αποφάσεις η Ελληνική ομάδα καθώς για να πάρει το τρίποντο προφανώς και έπρεπε να ανεβάσει επίπεδο απόδοσης.

Ο VAR είπε ναι

Ο Πέλκας μπήκε στο ημίχρονο αντί του Παυλίδη και η Ελλάδα έμεινε χωρίς καθαρό φορ στο γήπεδο. Εξαρτώμενη από το παιχνίδι των ακραίων της και την πονηριά του Μασούρα για να φτάσει στο γκολ.

Σέντρες έγιναν αλλά οι Γεωργιανοί ήταν σε εγρήγορση αμυντικά και έδιωχναν ενώ την μια φορά που η σέντρα του Ανδρούτσου πέρασε (59′) ο Μασούρας δεν έκανε επαφή με την μπάλα.

Η Ελλάδα όσο περνούσε η ώρα γινόταν λιγότερο επικίνδυνη. Δύο κεφαλιές δίχως τύχη από Μαυροπάνο (70′) και Πέλκα (80′) ενώ οι Γεωργιανοί έπαιρναν θάρρος και κέρδιζαν μερικά κόρνερ χωρίς να φτιάξουν μεγάλη ευκαιρία. Με μια στημένη μπάλα ο Οκριασβίλι απείλησε τον Βλαχοδήμο ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα.

Στο 90ο λεπτό, σε μια στημένη μπάλα, μόνο ο VAR είδε το χέρι του Γκιορμπελίτζε και ενημέρωσε τον διαιτητή. Η τρίτη απόφαση του VAR ήταν υπέρ της Ελλάδας και η μπάλα πήγε στο σημείο του πέναλτι. Ο αρχηγός ανέλαβε την ευθύνη και με γκολ του Μπακασέτα η Ελλάδα σκόραρε και δεν σταμάτησε εκεί.

Ο Πέλκας στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έκλεψε την μπάλα και σημείωσε το τελικό 2-0 νικώντας σε τετ-α-τετ τον Λόρια. Η Ελλάδα πήρε το τρίποντο και πάει να παίξει την πρόκριση στην Σουηδία στο επόμενο παιχνίδι.

Γεωργία (4/2/3/1) : Λόρια – Κακαμπάτζε, Κοτσολάβα, Ντβάλι, Γκιορμπελίτζε – Κανκάβα, Αμπουρζάνια (90+ Νταβιτασβίλι) – Λομπζανίτζε (90+ Κβιλιτάια), Τσακβετάτζε (60′ Γκβίλια), Κβαρατσκέλια – Μικαουτάτζε (60′ Οκριασβίλι)

Ελλάδα (3/5/2) : Βλαχοδήμος – Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας – Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σιώπης (85′ Μάνταλος), Μπακασέτας, Τσιμίκας – Παυλίδης (46′ Πέλκας), Μασούρας (78′ Τζόλης)

Matchday 7
Γεωργία – Ελλάδα 0-2 (0-1 90′ Μπακασέτας πεν., 0-2 90+ Πέλκας)
Σουηδία – Κόσοβο 3-0 (1-0 29′ Φορσμπέργκ, 2-0 62′ Ίσακ, 3-0 79′ Κουάισον)

2ος ΟΜΙΛΟΣΟΜΑΔΑΒΑΘΜΟΙΑΓΩΝΕΣΓΚΟΛ
1Ισπανία13613 – 5
2Σουηδία12510 – 3
3Ελλάδα957 – 4
4Κόσοβο463 – 12
5Γεωργία162 – 11

Επόμενη αγωνιστική 12/10/2021
Κόσοβο – Γεωργία 21:45
Σουηδία – Ελλάδα 21:45


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.