Χάνσι Φλικ: «Ικανοποιημένος από την εξέλιξη της ομάδας»

Ο νέος προπονητής της Εθνικής Γερμανίας μπορεί να είναι ευχαριστημένος με τον τρόπο που ξεκίνησε η… βασιλεία του.

Μετά από τρία ματς στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Χάνσι Φλικ μπορεί να υπερηφανεύεται για το απόλυτο ρεκόρ νικών του, με 12 γκολ υπέρ και κανένα κατά! Οι νίκες με σκορ 2-0 και 6-0 επί του Λιχτενστάιν και της Αρμενίας αντίστοιχα, ακολουθήθηκαν από μια άλλη πειστική νίκη με το ευρύ 4-0 στο Ρέικιαβικ επί της Ισλανδίας το βράδυ της Τετάρτης. Ο πρώην τεχνικός της Μπάγερν μίλησε σε δημοσιογράφο της γερμανικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, για τη μέχρι τώρα θητεία του στην Εθνική.

«Μπορούμε να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοση της ομάδας στα τρία παιχνίδια. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καλύτερα, αλλά για αυτό είμαστε εδώ. Η ομάδα έχει ερμηνεύσει σωστά την ιδέα πίσω από το στυλ παιχνιδιού μας και προσπαθεί πάντα να πιέζει τους αντιπάλους μας. Όλοι έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν έπαιξαν και είναι απογοητευμένοι. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την εξέλιξη της ομάδας μέχρι τώρα».

Σε ποιους τομείς χρειάζεστε βελτίωση;
Χάνσι Φλικ: «Στην ακρίβεια μας στην τελευταία πάσα και στην αποφασιστικότητά μας μπροστά στο τέρμα, προκειμένου να έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν πρόκειται να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας».

-Είστε τώρα άνετα στην κορυφή του ομίλου. Θα πρέπει οι οπαδοί να ανησυχούν για τυχόν αποκλεισμό από την τελική φάση;
Χάνσι Φλικ: «Ας μην ξεπερνάμε τον εαυτό μας. Είναι σημαντικό να παίρνουμε τα πράγματα λογικά, ένα παιχνίδι τη φορά. Ο στόχος μας ήταν εννέα πόντοι και η ομάδα προχώρησε με εξαιρετικό τρόπο στον στόχο. Οι παίκτες μας ήθελαν να βάλουν τους αντιπάλους υπό πίεση από νωρίς, κέρδιζαν μπάλες ψηλά στο γήπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι ερχόμασταν αυτόματα πιο κοντά στο γκολ».

-Πόση εμπιστοσύνη έχει τώρα η ομάδα στις δυνατότητες της;
Χάνσι Φλικ: «Νομίζω ότι η ομάδα χρειαζόταν αυτό το σερί. Τρία παιχνίδια, τρεις νίκες, οι δύο τελευταίες με επιβλητικές εμφανίσεις. Τους κάνει καλό και θα τους γεμίσει με πίστη στις δικές τους ικανότητες. Είπα στους παίκτες ότι μπορούν να επιστρέψουν στις ομάδες τους με αυτή την αυτοπεποίθηση και να προσπαθήσουν να κάνουν τις ίδιες καλές εμφανίσεις και εκεί».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.