Group C: Ιταλικό «στραβοπάτημα» και πρώτο τρίποντο η Βόρεια Ιρλανδία (hls)

Σημαντική απώλεια για τους Ατζούρι στη Φλωρεντία κόντρα στη Βουλγαρία (1-1) - Παρθενική νίκη για τους Βορειοϊρλανδούς στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ

Αν και η Ιταλία προηγήθηκε στο σκορ με το γκολ του Κιέζα στο 16′, η Βουλγαρία κατάφερε να πάρει τον δεύτερο της βαθμό στον τρίτο όμιλο με το τέρμα του Ίλιεφ στο 39′, σε ένα παιχνίδι που τελείωσε με σκορ 1-1.

Αυτό το αποτέλεσμα ήταν απροσδόκητο για το σύνολο του Ρομπέρτο Μαντσίνι, καθώς αν και παρέμειναν στην κορυφή και το +4 από τους δεύτερους Ελβετούς, έχουν δύο ματς περισσότερα από τους άμεσους ανταγωνιστές τους για την πρωτιά.

Έτσι το προσεχές παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής μεταξύ τους την Κυριακή (5/9) στο γήπεδο του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της ΑΕΚ Τσούμπερ, μοιάζει και σαν πρόωρος τελικός κορυφής για τις δύο ομάδες.

Βέβαια η θετική πλευρά για τους Ατζούρι είναι πως παρέμειναν αήττητοι για 35ο σερί ματς, «έπιασαν» τις Ισπανία και Βραζιλία και απέχουν ένα ακόμη παιχνίδι από το να κάνουν δικό τους το ρεκόρ.

Σκόρερ: 16′ Κιέζα – 39′ Ίλιεφ

Ιταλία (Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Φλορέντσι (64′ Τολόι), Μπονούτσι, Αρτσέμπι, Έμερσον (90+2′), Μπαρέλα (64′ Κριστάντε), Ζορζίνιο, Βεράτι, Κιέζα, Ινσίνιε (74′ Μπεράρντι), Ιμόμπιλε (74′ Ρασπαντόρι)

Βουλγαρία (Πετρόφ): Γκεοργκίεφ, Χριστόφ Α., Άντοφ, Χριστόφ Π., Νεντιαλίκοφ, Κοντσαντίνοφ, Βιτάνοφ (75΄Μαλινόφ), Γιανκόφ (57′ Κοτσέφ), Γιομόφ (46′ Ντελέφ), Ντεσπότοφ (75′ Κιρίλοφ), Ίλιεφ (70′ Κραστέφ)

Λιθουανία-Β. Ιρλανδία: 1-4

Στο άλλο ματς του ομίλου η Β. Ιρλανδία ήταν καταιγιστική στη Λιθουανία και μπόρεσε να πάρει το πρώτο της τρίποντο στα προκριματικά.

Το σκορ άνοιξε ο Μπάλαρντ στο 20′, το ΄ποιο ήταν και το πρώτο του τέρμα με το εθνόσημο της πατρίδας του. Εν συνεχεία οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 2-0 με το τέρμα του Γουάσινγκτον, πριν μειώσει σε 2-1 δύο λεπτά μετά ο Μπαραβάικας.

Στο 63′ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν, αλλά ο Νοβλικόβας δεν μπόρεσε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι. Έτσι στο 67′ οι Βορειοιρλανδοί πήραν νέο προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Λέιβερι, πριν ολοκληρώσουν τον θρίαμβό τους με τον ΜακΝερ από την άσπρη βούλα.

Σκόρερ: 54′ Μπαραβάικας – 20′ Μπάλαρντ, 52′ Γουάσινγκτον, 67′ Λέιβερι, 81′ (πεν) ΜακΝερ

Λιθουανία (Ραζανάουσκας): Σέτκους, Μπαραβάικας, Ούτκους, Σάτκους, Σλάβιτσκας (74′ Μπαράουσκας), Βερμπίκας (80′ Ουζέλα), Μετζελάιτις, Νοβλικόβας, Τσερνίχ (80′ Γιανκάουσκας), Λασίκας, Ντουμπίκας (74′ Καζλάουσκας)

Β. Ιρλανδία (Μπάρακλοφ): Πίκοκ, Λιούις, Μπάλαρντ, Κάθκαρτ, Σμιθ (89′ Φλάναγκαν), ΜακΝερ, Ντέιβις, Τόμπσον (82′ ΜακΚάλμοντ), ΜακΚαν, Λέιβερι (82′ Λάφερτι), Γουάσινγκτον (82′ Τζόουνς)

Βαθμολογία:

Ιταλία (4 ματς): 10

Ελβετία (2 ματς): 6

Βόρεια Ιρλανδία (3 ματς): 4

Βουλγαρία (4 ματς):2

Λιθουανία (3 ματς): 0

Επόμενη αγωνιστική (5/9):

Βουλγαρία-Λιθουανία

Ελβετία-Ιταλία


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.