Group I: 4/4 για την Αγγλία, νίκη ουσίας για την Πολωνία και τιμής για την Ανδόρα (hls)

Η φιναλίστ του Euro Αγγλία πέρασε από την Βουδαπέστη με τρία γκολ σε 15 λεπτά και ένα δώρο του Γκουλάτσι, κράτησαν την δεύτερη θέση οι Πολωνοί κερδίζοντας την Αλβανία, τρίποντο τιμής για την Ανδόρα κόντρα στο Σαν Μαρίνο.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ 0-4

Στην Βουδαπέστη η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είχε την κατοχή, αλλά δεν είχε την ουσία στο πρώτο ημίχρονο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός προτίμησε τους 11 που ξεκινούσε και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Πίκφορντ – Μαγκουάιερ, Στόουνς, Γουόκερ, Σο – Ράις, Φίλιπς, Μάουντ – Στέρλινγκ, Γκρίλις, Κέιν) με μοναδική αλλαγή την χρησιμοποίηση του Γκρίλις από την αρχή. Ο Σάουθγκειτ έκανε τρεις αλλαγές στο παιχνίδι στο τελευταίο πεντάλεπτο, βάζοντας τον Τζέσι Λίνγκαρντ στο 85ο λεπτό στην θέση του Μέισον Μάουντ, τον Μπουκαγιό Σακά στην θέση του Γκρίλις και τον Χέντερσον στη θέση του Ράις.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στις αρχές του δευτέρου μέρους από τον Χάρι Κέιν που δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκουλάτσι στο πρώτο σουτ των Άγγλων προς την εστία (51ο λεπτό). Οι φιλοξενούμενοι ξύπνησαν στο 2ο μέρος και σκόραραν με τον Ραχίμ Στέρλινγκ που κράτησε την θέση στο αρχικό σχήμα των Τριών Λιονταριών, με τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι να παίρνει την ασίστ από τον Μέισον Μάουντ (0-1, 55ο λεπτό). Λίγο αργότερα ο επιθετικός της Τότεναμ και Captain της Εθνικής πήρε την ασίστ από τον σκόρερ του πρώτου γκολ και έγραψε το 0-2 στο 63ο λεπτό, με τον Χάρι Μαγκουάιερ να σκοράρει και αυτός μετά την ασίστ του Λουκ Σο (0-3, 69ο λεπτό). Το τελικό, άνετο, 0-4 όπως εξελίχθηκε στο δεύτερο μέρος βράδυ, διαμόρφωσε ο Ντέκλαν Ράις (0-4, 87ο λεπτό) λίγο πριν αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο.

ΠΟΛΩΝΙΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ 4-1

Στην Βαρσοβία ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έδωσε νωρίς το προβάδισμα στους γηπεδούχους (1-0, 12ο λεπτό) αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πάσα του Καμίλ Γκλικ. Ο Πολωνός φορ της Μπάγερν Μονάχου έχει ήδη πετύχει 7 γκολ με τους Βαυαρούς σε πρωτάθλημα (5) και Σούπερ Καπ (2) και ακόμα δεν μπήκε ο Σεπτέμβριος. Η Αλβανία απάντησε με τον επιθετικό της τουρκικής Κόνιασπορ, Σοκόλ Τσικαλέσι, να ισοφαρίζει και να φέρνει το ματς στα ίσα (1-1, 25ο λεπτό). Η ομάδα του Πάολο Σόουζα κατόρθωσε πριν λήξει το ημίχρονο να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με τον φορμαρισμένο επιθετικό της New England Revolution (MLS), Άνταμ Μπούκσα (2-1, 44ο λεπτό). Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του ημιχρόνου, ο Κριχόβιακ ανέβασε το δείκτη του σκορ μετά την ασίστ του Λεβαντόφκσι (3-1, 55ο λεπτό) και το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο μέσος της Τορίνο, Κάρολ Λινέτι στο φινάλε της αναμέτρησης (4-1, 89ο λεπτό) μετά από ασίστ του επιθετικού του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σφιντέρσκι.

ΑΝΔΟΡΑ – ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ 2-0

Στην μάχη του βυθού, στα ανατολικά Πυρηναία και στο πριγκηπάτο της Ανδόρας, πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο Μαρκ Βαλές που με δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά καθάρισε το ματς που ουσιαστικά τελείωσε από το πρώτο ημίχρονο. Ο 31χρονος μέσος, άνοιξε το σκορ στα μισά του πρώτου μέρους (1-0, 18ο λεπτό) και λίγο αργότερα έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους (2-0, 24ο λεπτό).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ύστερα από τέσσερις αγώνες

Αγγλία 12 (4-0-0)

Πολωνία 7 (2-1-1)

Ουγγαρία 7 (2-1-1)

Αλβανία 6 (2-0-2)

Ανδόρα 3 (1-0-3)

Σαν Μαρίνο 0 (0-0-4)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5/9)

Αλβανία – Ουγγαρία

Αγγλία – Ανδόρα

Σαν Μαρίνο – Πολωνία


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.