Τα 31 γκολ της Αυστραλίας στη… δύσμοιρη Σαμόα με “χρώμα” ελληνικό (vid)

Το μικρό Coffs Harbour της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας, μια παραθαλάσσια πόλη στην οποία ζουν 70.000 ψυχές και η οικονομία της εξαρτάται από το εμπόριο μπανανών, βατόμουρων και φυσικά την αλιεία, έμελλε να μείνει στην ποδοσφαιρική ιστορία.

Το μικρό Coffs Harbour της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας, μια παραθαλάσσια πόλη στην οποία ζουν 70.000 ψυχές και η οικονομία της εξαρτάται από το εμπόριο μπανανών, βατόμουρων και φυσικά την αλιεία, έμελλε να μείνει στην ποδοσφαιρική ιστορία. Ο λόγος ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στην Αυστραλία και την Αμερικανική Σαμόα για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002, καθώς τα τριανταένα (31) γκολ που σημείωσαν τα “καγκουρό” είναι μέχρι τις μέρες μας, το απόλυτο ρεκόρ σε διεθνές παιχνίδι!

Ασφαλώς και οι νησιώτες της Αμερικανικής Σαμόα των 46.000 κατοίκων δεν έτρεφαν αυταπάτες, ούτε καν προσεύχονταν για κάποιο… θαύμα στο ματς με την Αυστραλία. Απλά ήλπιζαν σε μια, σχετικά, αξιοπρεπή ήττα, ωστόσο οι Αυστραλοί δεν τους λυπήθηκαν και τους “φιλοδώρησαν” με 31 γκολ (16-0 το ημίχρονο) στις 11 Απριλίου του 2001.

Κι όμως, η Αμερικανική Σαμόα άντεξε για δέκα ολόκληρα λεπτά και διατήρησε σε αυτό το διάστημα ανέπαφη την εστία της… Μέχρι να αρχίσει ο… εφιάλτης.

Ο Άρτσι Τόμσον (έπαιξε για ένα “φεγγάρι” σε PSV και Μούρθια) πέτυχε δεκατρία γκολ σε εκείνο το ιστορικό παιχνίδι, το οποίο είχε και ελληνικό… χρώμα, καθώς ο ομογενής Κώστας Μπουτσιάνης είχε σημειώσει χατ τρικ, ενώ είχε ανοίξει τον… χορό των γκολ στο ματς που ολοκληρώθηκε με το εκκωφαντικό 31-0.

Επτά παίκτες της Αυστραλίας σκόραραν στην αναμέτρηση με την Αμερικανική Σαμόα, ενώ τα “καγκουρό” έσπασαν το δικό τους ρεκόρ, καθώς δύο ημέρες νωρίτερα είχαν επικρατήσει με 22-0 της Τόνγκα. Δηλαδή πέτυχαν 55 γκολ σε 180 λεπτά! Πραγματικά ασύλληπτο και μάλλον ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο ποδόσφαιρο της Ωκεανίας, οδηγώντας στην συνέχεια τους Αυστραλούς στην απόφαση αλλαγής ποδοσφαιρικής… ηπείρου για να βρουν μεγαλύτερο ανταγωνισμό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.