O Κλίνσμαν, η Χιχόν και η θεωρία συνομωσίας

O 7oς Όμιλος του Μουντιάλ ολοκληρώνεται την Πέμπτη με τα παιχνίδια Πορτογαλίας - Γκάνας και ΗΠΑ - Γερμανίας (19:00). Ο τεχνικός των Αμερικανών Γιούργκεν Κλίνσμαν αναμένεται να είναι το κεντρικό πρόσωπο της τελευταίας αγωνιστικής.

O 7oς Όμιλος του Μουντιάλ ολοκληρώνεται την Πέμπτη με τα παιχνίδια Πορτογαλίας – Γκάνας και ΗΠΑ – Γερμανίας (19:00). Ο τεχνικός των Αμερικανών Γιούργκεν Κλίνσμαν αναμένεται να είναι το κεντρικό πρόσωπο της τελευταίας αγωνιστικής.


Η βαθμολογία του 7ου Ομίλου (Αγ., Τερ., Β.)

1. Γερμανία 2 6-2 4
2. ΗΠΑ 2 4-3 4
3. Γκάνα 2 3-4 1
4. Πορτογαλία 2 2-6 1


Τα σενάρια πρόκρισης
–  Γερμανία και ΗΠΑ θα περάσουν αμφότερες αν έρθει ισόπαλο το μεταξύ τους ματς, με τη «νατσιοναλμάνσαφτ» να κερδίζει τον όμιλο. 
– Η Γκάνα περνά αν κερδίσει την Πορτογαλία και ταυτόχρονα οι ΗΠΑ χάσουν από την Γερμανία, εκτός αν οι Αφρικανοί κερδίσουν με ένα γκολ διαφορά και οι Αμερικανοί χάσουν ταυτόχρονα με ένα γκολ διαφορά, οπότε οι ΗΠΑ θα περάσουν λόγω της νίκης τους επί της Γκάνας. Η Γκάνα μπορεί να περάσει επίσης με νίκη, αν οι ΗΠΑ κερδίσουν τους Γερμανούς με αρκετά γκολ διαφορά.
– Η Πορτογαλία θέλει μόνο νίκη επί της Γκάνας και ταυτόχρονα να καλύψει τη διαφορά τερμάτων με τους Αμερικανούς.


Πορτογαλία – Γκάνα (19:00, ΝΕΡΙΤ)
Πορτογαλία και Γκάνα τα δίνουν όλα στο Estadio Nacional της Μπραζίλια για να πάρουν μία θέση στους «16», γνωρίζοντας όμως πως η μοίρα τους θα κριθεί κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και από το αποτέλεσμα του αγώνα που γίνεται 1.900 ολόκληρα χιλιόμετρα μακριά, στο Ρεσίφε, ανάμεσα σε Γερμανία και ΗΠΑ. Μία ισοπαλία εκεί θα καταστήσει αδιάφορο το αποτέλεσμα της Μπραζίλια, όμως οι δύο αντίπαλοι δεν μπορούν να επικεντρωθούν εκεί και θα προσπαθήσουν να φέρουν εις πέρας το δικό τους μέρος της αποστολής.

Οι Πορτογάλοι, μετά τη βαριά ήττα από τη Γερμανία και την ισοπαλία με το στανιό κόντρα στις ΗΠΑ, έχουν το πιο δύσκολο έργο απόψε. Τι κι αν κοσμεί το ρόστερ τους ο κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» Ρονάλντο; Οι Ίβηρες έχουν απογοητεύσει και θα χρειαστούν ένα μεγάλο ματς από τον ηγέτη τους, αν θέλουν να πετύχουν νίκη με αρκετά γκολ διαφορά, ώστε να διατηρήσουν τις ελπίδες πρόκρισης ζωντανές και να μην πάρουν και αυτοί νωρίς το αεροπλάνο για Ευρώπη.

Οι Αφρικανοί, εντυπωσίασαν στο παιχνίδι απέναντι στη Γερμανία, αλλά οι επόμενες μέρες της ισοπαλίας σκιάστηκαν από τα δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου περί στημένων αγώνων τους. Οι «Black Stars», που πριν τέσσερα χρόνια στη Ν. Αφρική έφτασαν ένα.χέρι του Σουάρες πριν γίνουν οι πρώτη αφρικανική ομάδα που φτάνει σε Μουντιάλ, θα προσπαθήσουν να δείξουν και πάλι τις αρετές τους στην αντεπίθεση, ελπίζοντας πως στο Ρεσίφε δεν θα υπάρξει «φιλικό» ματς.

Αγωνιστικά, για τους Πορτογάλους επανέρχεται από τιμωρία ο βασικός αμυντικός Πέπε αλλά δύσκολα θα αγωνιστεί ο επιθετικός Πόστιγκα, ενώ οι Γκανέζοι έχουν μία μεγάλη απώλεια λόγω καρτών, αυτή του βασικού τους μέσου Σούλεϊ Μουντάρι.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Πιθανές ενδεκάδες:
Πορτογαλία (Μπέντο, 4-3-3):
Μπέτο – Άλβες, Πέπε, Κόστα, Περέιρα – Βελόσο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες – Νάνι, Ρονάλντο, Έντερ.
Γκάνα (Άπια, 4-4-1-1):  Νταουντά – Αφούλ, Μπόι, Μενσά, Κ. Ασαμόα – Ράμπιου, Μπαντού, Ατσού, Α. Αγιού – Μπόατενγκ, Γ. Ασαμόα.
Διαιτητής: Ναγουάφ Σουκράλα (Μπαχρέιν). 
Βοηθοί: Γιάσερ Τουλεφάτ, Εμπραχίμ Σαλέχ (Μπαχρέιν)


ΗΠΑ – Γερμανία (19:00, NEΡΙΤ Sports)
Στην Arena Pernambuco του Ρεσίφε θα διεξαχθεί ένα ματς που θα δοκιμάσει την αξιοπιστία του Μουντιάλ αλλά και το πατριωτικό αίσθημα του Γιούργκεν Κλίνσμαν. Ο 49χρονος, παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γερμανία το 1990 και ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας όλων των εποχών, τίθεται αντιμέτωπος με τους συμπατριώτες του και την ομάδα που ο ίδιος είχε οδηγήσει στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2006, έχοντας ως βοηθό του τον σημερινό του αντίπαλο αλλά και φίλο του, Γιόακιμ Λεβ.

Ο Κλίνσμαν, είναι.διχασμένη προσωπικότητα πλέον όσον αφορά το πατριωτικό ποδοσφαιρικό φρόνημα. Μπορεί να έχει γράψει ιστορία στο γερμανικό ποδόσφαιρο, αλλά από το 2003 είναι ουσιαστικά εγκατεστημένος στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, έχει παντρευτεί Αμερικανίδα και τα παιδιά του έχουν για πατρίδα τους τις Ηνωμένες Πολιτείες, για τις οποίες μάλιστα αγωνίζεται και ο γιός του. Ο Κλίνσμαν έχει τόσο.αμερικανοποιηθεί, που πριν από τα ματς της ομάδας του τραγουδά τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ. Πριν από το φιλικό ματς με τη Γερμανία τον περασμένο Δεκέμβριο είχε τραγουδήσει και τους δύο εθνικούς ύμνους και αναμένεται να κάνει το ίδιο και σήμερα.

Ο όμιλος έχει εξελιχθεί έτσι που ο Κλίνσμαν με το τέλος της τρίτης αγωνιστικής μπορεί να χαμογελά και για τις δύο πατρίδες του. Σε περίπτωση ισοπαλίας στη Ρεσίφε, Γερμανία και ΗΠΑ θα περάσουν αμφότερες, γεγονός που αναπόφευκτα έδωσε τροφή σε θεωρίες συνομωσίας και ξυπνά τις μνήμες του Μουντιάλ 1982, όταν στη Χιχόν Δ. Γερμανία και Αυστρία περνούσαν με ισχνή νίκη της πρώτης τον όμιλο εις βάρος της Αλγερίας. Οι Γερμανοί είχαν σκοράρει τότε νωρίς και στη συνέχεια έπαιζαν.πασούλες με τα ξαδέλφια τους μέχρι το τέλος του ματς, προκαλώντας την παγκόσμια κατακραυγή. Τόσο ο Κλίνσμαν όσο και ο Λεβ απορρίπτουν την επανάληψη ενός τέτοιου σεναρίου και δηλώνουν πως θα παίξουν για τη νίκη, ωστόσο μόνο το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή θα δείξει αν οι δύο ομάδες θα κρατήσουν χαρακτήρα, ή αν ο Κλίνσμαν θα κάνει ευτυχισμένους και τους Γερμανούς αλλά και τους Καλιφορνέζους φίλους του.

Αγωνιστικά οι Γερμανοί δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά ίσως ο Λεβ κάνει μία αλλαγή στο κέντρο βάζοντας τον Σβαϊνστάιγκερ αντί του Κεντίρα. Οι Αμερικανοί δεν έχουν στη διάθεσή τους ξανά τον επιθετικό Άλτιντορ, αλλά αν μη τι άλλο έχουν δείξει ως τώρα πως πρόβλημα στο γκολ δεν αντιμετωπίζουν. 

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί 9 φορές αντιμέτωπες συνολικά, με τους Γερμανούς να υπερτερούν με 6 νίκες και 3 ήττες (21-15 τέρματα). Σε Μουντιάλ θα είναι η τρίτη αναμέτρησή τους μετά από δύο νίκες το 2002 (1-0) και το 1998 (2-0).

Πιθανές ενδεκάδες:
ΗΠΑ (Κλίνσμαν, 4-2-3-1):
Χάουαρντ – Τζόνσον, Κάμερον, Μπέσλερ, Μπίσλι – Τζόουνς, Μπέκερμαν – Μπεντόγια, Μπράντλι, Ζούσι – Ντέμπσι.
Γερμανία (Λεβ, 4-1-2-3): Νόιερ – Μπόατενγκ, Μερτεζάκερ, Χούμελς , Χέβεντες – Λαμ – Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος – Οζίλ, Γκέτσε, Μίλερ.
Διαιτητής: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν).
Βοηθοί: Αμπντουσαμίντουλο Ρασούλοφ (Ουζμπεκιστάν), Μπαχαντίρ Κοτσκάροφ  (Κιργιζία).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.