Η Silicon Valley και ο «πυρετός» του Μουντιάλ

Αρκετές αμερικανικές εταιρίες τεχνολογίας και social media έχουν προσβληθεί από τον «πυρετό» του Μουντιάλ, όπως ενημερώνει το Reuters.

Αρκετές αμερικανικές εταιρίες τεχνολογίας και social media έχουν προσβληθεί από τον «πυρετό» του Μουντιάλ, όπως ενημερώνει το Reuters.

Μπορεί το ποδόσφαιρο να μην είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στις ΗΠΑ, αλλά η διεξαγωγή του Μουντιάλ στην αμερικανική ήπειρο δεν αφήνει τελείως αδιάφορους τους εργαζομένους στη Silicon Valley, αφού άλλωστε ένας στους δύο μιλά διαφορετική γλώσσα από τα  αγγλικά στο σπίτι του, έχοντας ευρωπαϊκή ή «λάτιν» κουλτούρα.

Αντίθετα, σε γενικότερο επίπεδο στις ΗΠΑ, δύο στους τρεις αμερικανούς δεν σχεδιάζει να παρακολουθήσει τους αγώνες και μόλις το 7% θα τους παρακολουθήσει φανατικά.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι εργαζόμενοι στο Twitter, στο LinkedIn, στην Nvidia και άλλες επιχειρήσεις που ασχολούνται με την τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν τους αγώνες κατά τη διάρκεια του ωραρίου τους!

Η εταιρία Evernote, η οποία αναπτύσσει software για σημειώσεις, σέρβιρε παραδοσιακή βραζιλιάνικη Feijoada αλλά και κέικ από την «χώρα του καφέ» την Πέμπτη, με αφορμή την έναρξη του Μουντιάλ.

Στο Twitter, το Facebook και τη Zynca, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να βλέπουν τα  ματς ακόμα και στις αίθουσες συνεδριάσεων (οι αγώνες «πέφτουν» σε ώρες γραφείων στην Καλιφόρνια), ενώ στην Εlectronic Arts, που ανέπτυξε το videogame του τουρνουά, διοργανώνονται ειδικά πάρτι στα γραφεία, όπου οι εργαζόμενοι θα βλέπουν τα ματς σε γιγαντοοθόνες. Μάλιστα στα γραφεία της ίδιας εταιρίας στο Βανκούβερ, γίνονται και διαγωνισμοί όπου οι εργαζόμενοι κερδίζουν μπάλες ποδοσφαίρου!

Επίσης, δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο στις έδρες αυτών των εταιριών να βλέπεις συχνά υπαλλήλους με φανέλες Γαλλίας, Βραζιλίας ή Μεξικού.

Η … ιδιαίτερη πατρίδα του iPhone λοιπόν, αποδεικνύεται πολύ πιο ποδοσφαιρόφιλη από τις υπόλοιπες ΗΠΑ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.