Συνεχίζουν την απεργία στο Σάο Πάουλο

Οι εργαζόμενοι στο μετρό της πόλης Σάο Πάουλο της Βραζιλίας ψήφισαν σήμερα στη γενική τους συνέλευση υπέρ της πρότασης να συνεχίσουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, παρά το γεγονός ότι μερικές ώρες νωρίτερα κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική από την δικαιοσύνη, τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό της πόλης Σάο Πάουλο της Βραζιλίας ψήφισαν σήμερα στη γενική τους συνέλευση υπέρ της πρότασης να συνεχίσουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, παρά το γεγονός ότι μερικές ώρες νωρίτερα κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική από την δικαιοσύνη, τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ. Η απεργία αυτή ήδη προκάλεσε χάος στις συγκοινωνίες στη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας κι απειλεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην καλή διεξαγωγή της τελετής έναρξης καθώς και στο πρώτο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Βραζιλίας και της Κροατίας, την Πέμπτη στην Αρένα Κορίνθιανς.

«Η συνέλευσή μας ψήφισε υπέρ της συνέχισης της απεργίας. Θα αποφασίσουμε τώρα για τα επόμενα βήματα», δήλωσε μια εκπρόσωπος του συνδικάτου των εργαζομένων στο μετρό. Η ψηφοφορία σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την απόφαση του περιφερειακού εργατοδικείου στο Σάο Πάουλο που έκρινε παράνομη αυτή την κινητοποίηση, η οποία διαρκεί εδώ και τέσσερις ημέρες, και κάλεσε το συνδικάτο να την τερματίσει επιβάλλοντάς του παράλληλα πρόστιμο 100.000 ρεάις (περίπου 30.000 ευρώ) ανά ημέρα απεργίας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.