Γκίτζια: «Δεν βλέπω νέο ”Maracanazo”»

Ο άνθρωπος που στέρησε από την Εθνική Βραζιλίας το Παγκόσμιο Κύπελλο μέσα στο σπίτι της με την Εθνική Ουρουγουάης το 1950, δεν θεωρεί πως κάτι τέτοιο μπορεί να επαναληφθεί σήμερα.

Ο άνθρωπος που στέρησε από την Εθνική Βραζιλίας το Παγκόσμιο Κύπελλο μέσα στο σπίτι της με την Εθνική Ουρουγουάης το 1950, δεν θεωρεί πως κάτι τέτοιο μπορεί να επαναληφθεί σήμερα.

Ο Αλσίδες Γκίτζια, που πέτυχε το νικητήριο γκολ στη νίκη της «σελέστε» με 2-1 επί της γηπεδούχου Βραζιλίας στο τελευταίο ματς του Μουντιάλ 1950, δημιουργώντας τον θρύλο του περίφημου «Maracanazo», συναντήθηκε το Σάββατο στη Βραζιλία με έναν άλλον θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, τον Ζαϊρζίνιο (φωτό).

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο 87χρονος σήμερα Γκίτζια έδωσε τις εκτιμήσεις του για τη φετινή διοργάνωση, τονίζοντας πως η Ουρουγουάη δεν έχει πολλές ελπίδες να επαναλάβει το 1950, αλλά ούτε και την πορεία του 2010 μέχρι τα ημιτελικά.

«Η Εθνική Ουρουγουάης είναι σχεδόν ίδια με αυτήν του 2010. Μέσα σε τέσσερα χρόνια θα έπρεπε να είχε γίνει ανανέωση, αλλά ο προπονητής είναι αυτός που κάνει κουμάντο κι όχι εγώ. Δεν νομίζω πως μπορεί να γίνει νέο ”Maracanazo”, γιατί υπάρχουν πολύ δυνατότερες ομάδες από εμάς. Ελπίζω να το πάρει η Βραζιλία για να χαρούν οι φίλαθλοι εδώ», είπε ο Γκίτζια, ο οποίος είναι αρκετά συμπαθής στους Βραζιλιάνους, παρά το γεγονός ότι τους πλήγωσε πριν από πολλές δεκαετίες.

Μάλιστα, το 2009 η Βραζιλιάνικη ομοσπονδία τον είχε καλέσει στο «Μαρακανά» για να τον τιμήσει και σε ειδική τελετή είχε αφήσει το αποτύπωμα του ποδιού του στο «Walk of Fame» έξω από το γήπεδο, δίπλα σε αυτά των Πελέ, Εουσέμπιο και Μπεκενμπάουερ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.