Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου όπως είναι το Μουντιάλ, συγκεντρώνει τα πιο λαμπρά αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Υπάρχει ωστόσο και μια πλειάδα παικτών, οι οποίοι συγκροτούν μια πολύ μάχιμη 19άδα!
Ηλικία, κακή χρονιά, πολλοί παίκτες στην ίδια θέση είναι κάποιοι από τους λόγους που δεν θα δούμε στα γήπεδα της Βραζιλίας, ποδοσφαιριστές που θα έβρισκαν θέση στα μεγαλύτερα κλαμπ του πλανήτη.
Πάμε να δούμε την 19άδα των απόντων:
Λούκας Μόουρα (Βραζιλία)
Παρά την πολύ καλή χρονιά με την Παρί Σεν Ζερμέν, ο 21χρονος μεσοεπιθετικός δεν χώρεσε στα πλάνα του Σκολάρι για την «σελεσάο» και θα δει το Μουντιάλ από την τηλεόραση μαζί με τους Ροναλντίνιο, Κακά…
Κάρλος Τέβεζ (Αργεντινή)
Τι κι αν προέρχεται από μια πολύ ουσιαστική χρονιά με την πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους; Οι πόρτες της «μπιανκοσελέστε» είναι κλειστές από το 2011 για τον Τέβεζ που δεν πήρε το χρίσμα από τον Αλεχάνδρο Σαμπέγια.
Φερνάντο Γιορέντε (Ισπανία)
Η κερδισμένη της υπόθεσης μάλλον είναι η Γιουβέντους! Μετά τον Τέβεζ άλλος ένας επιθετικός της «Κυρίας», ο Φερνάντο Γιορέντε, δεν θα είναι στα γήπεδα της Λατινικής Αμερικής. Ο ανταγωνισμός στο ισπανικό ρόστερ είναι μεγάλος και έτσι τα 16 γκολ του Βάσκου, δεν βρήκαν χώρο στα πλάνα του Ντελ Μπόσκε.
Τζιουζέπε Ρόσι (Ιταλία)
Άλλος ένας τραυματισμός στο γόνατο, είναι η αιτία που ο Τζιουζέπε Ρόσι δεν θα είναι στο Μουντιάλ. Ο άσος της Φιορεντίνα πέτυχε τη σεζόν που τελείωσε 16 τέρματα με τη φανέλα των «βιόλα», αλλά οι τέσσερις τελευταίοι μήνες που έμεινε ανενεργός, του στοίχισαν τελικά μια θέση στο ρόστερ του Πραντέλι.
Κένγκο Νακαμούρα (Ιαπωνία)
Οι 68 του συμμετοχές με τη φανέλα της «Νιπόν», δεν έφταναν στον 33χρονο Κένγκο Νακαμούρα για να εξασφαλίσει μία θέση στο ρόστερ της Ιαπωνίας. Ο αποκλεισμός του πάντως από τον Αλμπέρτο Τζακερόνι, προκάλεσε πολύ μουρμούρα στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.
Σαμίρ Νασρί (Γαλλία)
Από τους πρωταγωνιστές στην πορεία πρωταθλητισμού της Μάντσεστερ Σίτι, ο Σαμίρ Νασρί δεν έπεισε τον Ντιντιέ Ντεσάμπ για το τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα της Γαλλίας. Μάλιστα, ο Γάλλος μέσος εξέφρασε το παράπονό του και δημόσια: «Εάν το να ξεκινάς βασικός στη Σίτι που κέρδισε Πρωτάθλημα, Λιγκ Καπ δεν παίζει κανένα ρόλο τότε τι να πω…».
Λούκας Νιλ (Αυστραλία)
Έμπειρος αμυντικός που έχει καιρό όμως να παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. Μάλιστα, ο Νιλ ήταν από αυτούς που χρεώθηκαν το μεγαλύτερο μερίδιο της κακής εικόνας των «καγκουρό» σε έξι φιλικά παιχνίδια το 2013, που κατέληξαν σε ισάριθμες ήττες.
Μάριο Γκόμεζ (Γερμανία)
Αυτός που «έφαγε» ο Κλόζε! Η αλήθεια είναι βέβαια πως ο Γκόμεζ έπαιξε σε μόλις εννέα παιχνίδια της Φιορεντίνα σκοράροντας τρεις φορές, αναγκάζοντας έτσι τον Γιόακιμ Λεβ να μην τον συμπεριλάβει στα πλάνα του.
Λι Μιούνγκ-γιο (Νότια Κορέα)
Λογίζεται ως ο καλύτερος παίκτης του κορεατικού πρωταθλήματος, αυτό ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να πείσει τον Χονγκ Μιούνγκ-μπο να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του. Μάλιστα, το 2012, ανακηρύχθηκε καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης στην Κορέα.
Ντιέγκο Λόπεθ (Ισπανία)
Από τη μία το να είσαι ο βασικός τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης στο πρωτάθλημα και να μένεις εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι περίπου… αδύνατον! Ωστόσο ο ανταγωνισμός (παρά τον τραυματισμό του Βίκτορ Βαλδές) αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τον Λόπεθ. Για την ιστορία, Κασίγιας, Ρέινα και Δε Χέα είναι αυτοί που προτιμήθηκαν από τον Ντελ Μπόσκε.
Ράντα Ναϊνγκολάν (Βέλγιο)
Η καλή του παρουσία με την Κάλιαρι στο πρώτο μισό της σεζόν του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στη Ρομά, ωστόσο ο Ναϊνγκολάν έπεσε πάνω στο -ίσως- πιο ταλαντούχο Βέλγιο όλων των εποχών.
Χαβιέ Παστόρε (Αργεντινή)
Η χρονιά του στην Παρί Σεν Ζερμέν δεν ήταν η καλύτερη που μπορούσε να φανταστεί, με το κοντέρ να γράφει μόλις ένα γκολ και μία ασίστ. Ο 24χρονος επιθετικός έμεινε εκτός του ρόστερ της Αργεντινής και σκέφτεται από τώρα το Μουντιάλ 2018.
Άρτσι Τόμπσον (Αυστραλία)
Με εννιά γκολ σε 24 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα Αυστραλίας, η μη επιλογή του Τόμπσον στην αποστολή των «καγκουρό» δημιούργησε ερωτηματικά για την κρίση του Άγγελου Ποστέκογλου.
Γκαέλ Κλισί (Γαλλία)
Κάτι έχει με τη Σίτι ο Ντεσάμπ! Μετά τον Σαμίρ Νασρί, ο προπονητής των «τρικολόρ» άφησε εκτός αποστολής και τον μπακ των «πολιτών», Γκαέλ Κλισί.
Χατζίμε Χοσογκάι (Ιαπωνία)
Η θητεία στη Χέρτα Βερολίνου δεν έφτασε στον Χοσογκάι να πείσει τον Αλμπέρτο Τζακερόνι πως αξίζει μία θέση στο ρόστερ της Ιαπωνίας. Αντ’ αυτού, κλήθηκε ο Τοσιχίρο Αογιάμα της… τοπικής Χιροσίμα, που μετρά μόλις δύο συμμετοχές με το εθνόσημο.
Ίσκο (Ισπανία)
Αν έχεις να ανταγωνιστείς ονόματα όπως των Ρονάλντο, Μπέιλ και Ντι Μαρία, τότε ο χρόνος συμμετοχής και ως εκ τούτου η επιλογή στην αποστολή της εθνικής, γίνεται δύσκολη υπόθεση. Ο λόγος για τον Ίσκο της Ρεάλ Μαδρίτης που θα παρακολουθήσει το Μουντιάλ από το σπίτι του!
Άσλεϊ Κόουλ (Αγγλία)
Στα 33 του, φαίνεται πως το πλήρωμα του χρόνου ήρθε για τον Άσλεϊ Κόουλ. Ο Ρόι Χότζον άφησε εκτός αποστολής τον (πρώην) μπακ της Τσέλσι, προτιμώντας στη θέση του τη φρεσκάδα του 18χρονου Λουκ Σο της Σάουθαμπτον.
Λάντον Ντόνοβαν (ΗΠΑ)
Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας των ΗΠΑ (57 γκολ), δεν βρήκε θέση στο ρόστερ του Γιούργκεν Κλίνσμαν. Ο 32χρονος Ντόνοβαν έχασε τη θέση του από τον Άλτιντορ που πέτυχε δύο γκολ με τη Σάντερλαντ.
Χεσούς Νάβας (Ισπανία)
Τα πέντε χαμένα παιχνίδια στο φινάλε της σεζόν με τη Μάντσεστερ Σίτι λόγω τραυματισμού, στέρησαν την παρουσία του Νάβας από την αποστολή της Ισπανίας.