Καλού: «Δύσκολος αντίπαλος η Ελλάδα»

Μία από τις αντιπάλους της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας θα είναι και η Ακτή Ελεφαντοστού με τον Σαλομόν Καλού να τονίζει ότι ο όμιλος είναι αρκετά δύσκολος και πως η Ελλάδα είναι δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος.

Μία από τις αντιπάλους της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας θα είναι και η Ακτή Ελεφαντοστού με τον Σαλομόν Καλού να τονίζει ότι ο όμιλος είναι αρκετά δύσκολος και πως η Ελλάδα είναι δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Αισθάνεσαι ενθουσιασμένος με το Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινάει σε ένα μήνα;

«Ναι, είναι μία μεγάλη επιθυμία που γίνεται πραγματικότητα. Δουλέψαμε σκληρά στην προκριματική φάση για να μπορέσουμε να το ζήσουμε από κοντά. Πλέον είμαι ανυπόμονος. Θα δω και τους φίλους μου στην Εθνική ομάδα. Θα προετοιμαστούμε στις ΗΠΑ, όπου και θα δώσουμε φιλικά παιχνίδια με την Βοσνία-Ερζεγοβίνη (30/5) και με το Ελ Σαλβαδόρ (4/6) πριν το Mundial.

Κάποιοι στην Ακτή Ελεφαντοστού χαρακτηρίζουν εύκολη την κλήρωση.

Είναι λάθος να λέμε κάτι τέτοιο. Πείτε κου ότι ο όμιλος είναι ανοιχτός και ισοδύναμος. θα συμφωνήσω. Όπως θα συμφωνήσω με το ότι έχουμε ελπίδες να προκριθούμε στην δεύτερη φάση. Αλλά το να λέμε οτί είναι εύκολος όμιλος, όχι… Για παράδειγμα η Ελλάδα… Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα. Δέχεται πολύ λίγα γκολ και τα τελευταία δέκα χρόνια βρίσκεται στην τελική φάση πολλών διοργανώσεων. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις μαζί τους.

Η Ιαπωνία είναι μία από τις 2 ή 3 καλύτερες ασιατικές ομάδες και έχει εμπειρία από τα μεγάλα πρωταθλήματα. Είναι μία πολύ δυνατή και τεχνική ομάδα. Η Κολομβία επιστρέψει στην τελική φάση, μετά από μία μεγάλη απουσία και θέλουν να δείξουν τί μπορούν να κάνουν».

Για την πιθανή απουσία του Ρανταμέλ Φαλκάο από την αποστολή της Κολομβίας:

«Είναι αλήθεια ότι μπορεί να λείχει, αλλά ακόμη και χωρίς αυτόν έχουν υψηλής ποιότητας επιθετικά όπλα όπως ο Τζάκσον Μαρτίνεζ της Πόρτο, ο Φρέντ Γκουαρίν της Ίντερ και ο Τζέιμς Ροντρίγκεζ της Μονακό. Είναι μία ομάδα με παράδοση στο να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Μην ξεχνάμε οτι είναι οι απόγονοι του Ασπρίγια και του Βαλντεράμα».

Οι φίλαθλοι έχουν ασκήσει κριτική στον προπονητή της ομάδας, Σαμπρί Λαμουσί. Πως είναι η κατάσταση;

Στην Ακτή Ελεφαντοστού όλοι έχουν από μία άποψη. Αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Ο Σαμπρί Λαμουσί είναι ο προπονητής μας και κάνει καλή δουλειά. Προσεγγίζει το ποδόσφαιρο με έναν τρόπο που ταιριάζει με το έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Σε αυτά που λέει και κάνει είναι πολύ συνεπής. Οι ομιλίες του πριν τα παιχνίδια είναι έξυπνες. Μπορεί να είναι νέος σε ηλικία, χωρίς εμπειρία, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω οτι είναι ο προπονητής που χρειαζόμαστε. Είμαι πεπεισμένος αν κάνουμε μία καλή πορεία στην Βραζιλία, η κριτική θα εξαφανιστεί.

Υπάρχουν συμπαίκτες σου στην Εθνική, όπως ο Ζερβίνιο, ο Ντρογκμπά, ο Γιάγια Τουρέ αλλά και εσύ ο ίδιος που έχετε αγωνιστεί σε πολλά παιχνίδια εφέτος. Υπάρχουν όμως και άλλοι που δεν έπαιζαν και τόσο συχνά. Ποια είναι η άποψή σου;

«Για αυτούς που έπαιξαν κανονικά ή πολλά παιχνίδια, θα είναι χαλαροί στην φάση της αποθεραπείας στις ΗΠΑ. Για τους άλλους που δεν είχαν πολλά ματς, δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Θα είναι πιο φρέσκοι… Στα φιλικά όμως και στην προετοιμασία, θα βρεθούμε όλοι στην απαραίτητη κατάσταση».

Ποιος είναι ο στόχος σας στο Παγκόσμιο Κύπελλο;

«Αυτό θα είναι το 3ο Mundial για εμάς. Στα πρώτα δύο, η κλήρωση των ομίλων ήταν πολύ δύσκολη, με αποτέλεσμα να μην περάσουμε στην δεύτερη φάση. Φέτος δεν είναι και τόσο δύσκολη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να την πούμε και εύκολη. Σίγουρα ο στόχος είναι να περάσουμε στην δεύτερη φάση και από εκεί και πέρα, να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.