Το πρώτο “Finalissima” στα κανάλια Novasports

Οι Ιταλία και Αργεντινή θα διεκδικήσουν το διηπειρωτικό τρόπαιο, στο πρώτο “Finalissima” μεταξύ των πρωταθλητριών ομάδων της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής (21:45 Novasports Prime).

Οι Ιταλοί επιστρέφουν στο “Ουέμπλεϊ’, όπου είχαν στεφθεί πρωταθλητές Ευρώπης και θέλουν τη νίκη για να ξεχαστεί ο αποκλεισμός από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Από την άλλη πλευρά, η Αργεντινή θέλει να πανηγυρίσει τον τίτλο και να δώσει συνέχεια στην κατάκτηση του Copa America μέσα στη Βραζιλία. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα είναι η τελευταία για τον Τζόρτζιο Κιελίνι, ο οποίος αποσύρεται από την εθνική ομάδα της χώρας του. Από την άλλη πλευρά, η “αλμπισελέστε” θα παραταχθεί χωρίς τους Κουάρτα Μαρτίνες, Λεάνδρο Παρέδες και Ρομπέρτο Περέιρα, οι οποίοι έμειναν εκτός αποστολής.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά, που θα διεξαχθεί τελικός διηπειρωτικού, μεταξύ Ευρώπης και Νοτίου Αμερικής. Στην πρώτη, η Γαλλία είχε επικρατήσει 2-0 της Ουρουγουάης το 1985, ενώ το 1993 η Αργεντινή είχε νικήσει στα πέναλτι τη Δανία. Και οι δυο αναμετρήσεις είχαν πραγματοποιηθεί στις έδρες των νικητών. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά, που ο αγώνας θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο. Το “Finalissima” θέλει να αντικαταστήσει το Confederations Cup, το οποίο η παγκόσμια ομοσπονδία αποφάσισε να καταργήσει, καθώς οι εθνικές ομάδες το θεωρούσαν ως μια επιπλέον καταπόνηση των παικτών τους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.