Η Γιουβέντους έκανε το καθήκον της και πήρε ευρεία νίκη επί της Μαροκινής Γουιντάντ Καζαμπλάνκα με σκορ 4-1, φτάνοντας τους έξι βαθμούς στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο νεαρός Τούρκος σταρ, Κενάν Γιλντιζ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε τη «Γηραιά Κυρία» στην κορυφή του ομίλου της.

Ξεκίνημα με αυτογκόλ και εντυπωσιακό Γιλντίζ

Η Γιουβέντους μπήκε αποφασισμένη στο παιχνίδι και μόλις στο 6ο λεπτό άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Μπουτουΐλ μετά από συνδυασμό Γιλντίζ και Μουανί.

Ο πρώτος σκόραρε για πρώτη φορά στο ματς, στο 16′ κάνοντας το 2-0 με ένα καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής που κατέληξε στο «παραθυράκι» του τερματοφύλακα.

Παρά το προβάδισμα των δύο τερμάτων, η Γουιντάντ δεν κατέθεσε τα όπλα. Στο 25ο λεπτό, ο Αμραμπάτ βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Λορτς, ο οποίος με ψύχραιμο τελείωμα μείωσε σε 2-1, βάζοντας και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι.

Με το πόδι στο γκάζι και στο δεύτερο ημίχρονο

Η Γιουβέντους μπήκε εξίσου δυνατά στο δεύτερο μέρος και απείλησε άμεσα με τον Καμπιάσο να σημαδεύει το δοκάρι με βολέ από κοντινή απόσταση. Στο 69ο λεπτό, ήρθε και το τρίτο γκολ: ο Κολό Μουανί συνδυάστηκε όμορφα με τον Γιλντίζ, ο οποίος ολοκλήρωσε τη φάση με δυνατό σουτ στην κάτω δεξιά γωνία, γράφοντας το 3-1 και σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη.

Παρά τις προσπάθειες της Γουιντάντ να μειώσει στο τέλος – με κορυφαία στιγμή ένα σουτ του Μουφίντ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ντι Γκρεγκόριο – η Γιουβέντους βρήκε και τέταρτο γκολ.

Στις καθυστερήσεις, ο Βλάχοβιτς κέρδισε πέναλτι από τον Γκιλιέρμε και ο ίδιος εκτέλεσε εύστοχα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Πρόκριση μια… ανάσα μακριά

Με αυτή τη νίκη, η Γιουβέντους βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου της με έξι βαθμούς και αναμένει το αποτέλεσμα του αγώνα Μάντσεστερ Σίτι-Αλ Αΐν. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι «μπιανκονέρι» θα βρεθούν στην επόμενη φάση του θεσμού, με το μόνο ζητούμενο πλέον να είναι η πρωτιά του ομίλου, η οποία θα κριθεί στο μεταξύ τους ματς με τη Σίτι.