Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Οι αριθμοί της διοργάνωσης

Η FIFA παρουσίασε σήμερα Τρίτη (14/2) τους αριθμούς που χαρακτήρισαν το τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στο Μαρόκο:

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 5-3 την Αλ Χιλάλ στο Ραμπάτ το βράδυ του Σαββάτου (11/2) και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων για πέμπτη φορά στην ιστορία της.

Η FIFA παρουσίασε σήμερα (14/2) τους αριθμούς που χαρακτήρισαν το τουρνουά στο Μαρόκο:

3-Η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επέτρεψε στον Κάρλο Αντσελότι να φτάσει τους τρεις τίτλους Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων ως προπονητής. Ο Αντσελότι κέρδισε επίσης το τουρνουά στο παρελθόν το 2007 με την Μίλαν και το 2014 με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

4-Ο Πέδρο της Φλαμένγκο σκόραρε δύο φορές και στις δύο εμφανίσεις του στο Μαρόκο το 2022 για να γίνει μόλις ο τέταρτος παίκτης που σκόραρε τέσσερα γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, μετά τον Ντένιλσον που σκόραρε τέσσερα το 2009, τον Λουίς Σουάρες που σκόραρε πέντε φορές το 2015 και τον Κριστιάνο Ρονάλντο που σκόραρε τέσσερα το 2016.

5-Η Ρεάλ Μαδρίτης επέκτεινε το ρεκόρ της ως ο πιο επιτυχημένος σύλλογος στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA, έχοντας κατακτήσει τον πέμπτο τίτλο της, δύο περισσότερους από την Μπαρτσελόνα.

4.29- Ήταν ο μέσος όρος των γκολ που σημειώθηκαν ανά παιχνίδι, ο οποίος είναι ο υψηλότερος στην ιστορία της διοργάνωσης. Το προηγούμενο υψηλό ήταν 4,13 στα ΗΑΕ 2018.

12-Ο Χουσεΐν Ελ Σαχάτ της Αλ Αχλί έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Έκανε την 12η του εμφάνιση στον αγώνα για την τρίτη θέση με τη Φλαμένγκο.

35-Σε ηλικία 35 ετών και 54 ημερών, ο Καρίμ Μπενζεμά έγινε ο γηραιότερος παίκτης που σκόραρε στον τελικό της διοργάνωσης, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Φίλιπο Ιντζάγκι (34 ετών 129 ημερών) από το 2007.

6-Ο Τόνι Κροος είναι πλέον ο πιο επιτυχημένος παίκτης στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Η επιτυχία του στο Μαρόκο τον οδήγησε να επεκτείνει το ρεκόρ του σε έξι νίκες σε ισάριθμους τελικούς.

8-Η επιτυχία της Ρεάλ Μαδρίτης με 5-3 επί της Αλ Χιλάλ είναι ο τελικός με τα περισσότερα σκορ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

10-Η Όκλαντ Σίτι έχει κάνει περισσότερες εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Στο Μαρόκο έκανε την 10η εμφάνισή της. Αυτό το σύνολο θα ήταν μεγαλύτερο, αλλά έπρεπε να αποσυρθούν από τα τουρνουά του 2020 και του 2021 λόγω της πανδημίας του Covid- 19 και των σχετικών μέτρων καραντίνας που απαιτούσαν οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας.

13-Η συμμετοχή της Αλ Χιλάλ στον τελικό σημαίνει ότι η Σαουδική Αραβία είναι η 13η διαφορετική χώρα που εκπροσωπείται στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

20-Η Αλ Αχλί έγινε η πρώτη ομάδα που συμμετείχε σε 20 αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων όταν αντιμετώπισε το Σιάτλ Σάουντερς στον δεύτερο γύρο.

27-Η Αλ Χιλάλ έγινε η 27η διαφορετική ομάδα που έφτασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

72–Η Σιάτλ Σόντερς έγινε ο 72ος διαφορετικός σύλλογος που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων από τότε που ξεκίνησε το τουρνουά το 2000, και ο πρώτος από τις ΗΠΑ.

150-Η ημιτελική αναμέτρηση μεταξύ Φλαμένγκο και Αλ Χιλάλ ήταν ο 150ος αγώνας που παίχτηκε στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.