Κύπελλο Συλλόγων: Τα στοχεία που χαρακτήρισαν τους ημιτελικούς!

H ενημέρωση της IFFHS!

Από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Αλ Αχλί και τηn Φλαμένγκο, και από τον Σέρχιο Αρίμπας στον Λούκα Μόντριτς κα τον Σαλέμ Αλ Νταουσαρί, αυτά χαρακτήρισαν τους δύο ημιτελικούς στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, σύμφωνα με τη Διεθνή Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS):

* Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε την Αλ Αχλί με 4-1 και σημειώνοντας σκορ-ρεκόρ στη διοργάνωση για την πρόκριση στον τελικό (5). Την ακολουθεί η Μπαρτσελόνα (4).

* Και οι δύο ομάδες από το χθεσινό ζευγάρι των ημιτελικών μοιράζονται το ρεκόρ συμμετοχής στα ημιτελικά (5).

* Ο Σέρχιο Αρίμπας (Ρεάλ Μαδρίτης) σημείωσε το πιο γρήγορο γκολ προερχόμενος από αλλαγή (στα 28 δευτερόλεπτα) στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Ξεπέρασε τον Γκάρεθ Μπέιλ που σκόραρε μετά από 47 δευτερόλεπτα εναντίον της Αλ Τζαζίρα το 2017.

* Ο Λούκα Μόντριτς έχασε το 9ο πέναλτι στην ιστορία της διοργάνωσης και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η πρώτη ομάδα που έχει χάσει δύο πέναλτι (το πρώτο έχασε ο Ανέλκα εναντίον της Κορίνθιανς το 2000).

* Η αποτυχία της Φλαμένγκο στον ημιτελικό κόντρα στην Αλ-Χιλάλ (2-3) επέκτεινε το ατυχές σερί των Νοτιοαμερικανών, που δεν είχαν κατακτήσει τη διοργάνωση από το 2012 (Κορίνθιανς).

* Οι Νοτιοαμερικανοί δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν στον τελικό στις 4 από τις 7 τελευταίες διοργανώσεις.

* Από το 2015 παρατηρείται ένα μοτίβο. Οι νικητές του Copa Libertadores σε μονές χρονιές (2015 Ρίβερ Πλέιτ, 2017 Γκρέμιο, 2019 Φλαμένγκο, 2021 Παλμέιρας) προκρίνονται στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, ενώ δεν συμβαίνει αυτό με τους νικητές σε ζυγές χρονιές (2016 Ατλέτικο Νασιονάλ, 2018 Ρίβερ Πλέιτ, 2018 και 2020 Παλμέιρας, 2022 Φλαμένγκο).

* Ο Σαλέμ Αλ Νταουσαρί (Αλ -Χιλάλ) είναι ο πρώτος παίκτης με 2 γκολ πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, εκπροσωπώντας συλλόγους της Ασίας.

* Το πρώτο από τα δύο πέναλτι του, στο 3ο λεπτό, είναι το γρηγορότερο στην ιστορία της διοργάνωσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.