Γερμανία – Ιαπωνία 1-2: Ο Ασάνο την έβγαλε “νοκ άουτ” με ανατροπή (hls)

Με πρωταγωνιστή τον Τακούμα Ασάνο που πέρασε ως αλλαγή στο 57ο λεπτό η Ιαπωνία πέτυχε σπουδαία ανατροπή κι έφτασε στη νίκη απέναντι στη Γερμανία που είχε ευκαιρίες, όχι όμως και αποτελεσματικότητα

Κάνοντας τη χαρακτηριστική κίνηση ότι επιβάλλεται φίμωση με αφορμή τη στάση της FIFA για τη χρησιμοποίηση του περιβραχιόνιου “One Love”, εμφανίστηκαν στην καθιερωμένη φωτογραφία οι Γερμανοί στη σέντρα της αναμέτρησης με την Ιαπωνία. Οι παίκτες του Χάνσι Φλικ είχαν την πρωτοβουλία από την αρχή του παιχνιδιού ωστόσο δυσκολεύθηκαν να μεταφέρουν τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή κι έγιναν απειλητικοί κυρίως με το σουτ του Κίμιχ από μακρινή απόσταση το οποίο εξουδετέρωσε ο Γκόντα.

Η δραστηριότητα των Γερμανών ευδοκίμησε στο 31ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι που ανέλαβε ο Γκουντογκάν, μετά την ανατροπή του Ράουμ από τον Γκόντα. Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι έχει ευστοχήσει και στα επτά πέναλτι που έχει εκτελέσει με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Από το σημείο εκείνο και μετά οι Ιάπωνες (με οκτώ παίκτες στη σύνθεση τους που έχουν συμβόλαιο με γερμανικές ομάδες) επιχείρησαν να γίνουν πιο δραστήριοι, ωστόσο δεν κατάφεραν να βάλουν σε πίεση την αντίπαλη άμυνα, ενώ στάθηκαν τυχεροί λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου όταν ο βοηθός ακύρωσε ορθώς ως οφσάιντ το τέρμα του Χάβερτς.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου οι Γερμανοί θυμήθηκαν τη συνήθεια τους που τους ήθελε αήττητους στα τελευταία 21 ματς Μουντιάλ που προηγούταν στο ημίχρονο, μετά τις 21 Ιουνίου 1978 και το ματς με την Αυστρία στο οποίο είχαν ηττηθεί με 3-2 ενώ είχαν πάει στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ. Το σερί όμως δε μεγάλωσε…

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ιαπωνία έγινε πιο απαιτητική. Σε αυτό συνέβαλε η είσοδος στο παιχνίδι του Ασάνο που πήρε τη θέση του Μάεντα στο 57ο λεπτό, ενισχύοντας σημαντικά την ανάπτυξη της ομάδας του και τις επιλογές της στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Ο τερματοφύλακας της Ιαπωνίας έκανε σπουδαίες επεμβάσεις όταν ο Γκνάμπρι και ο Χόφμαν επιχείρησαν να «καθαρίσουν» το ματς για τους Γερμανούς, οι οποίοι είδαν με τη σειρά τους το Νόιερ να πραγματοποιεί σημαντικές επεμβάσεις για να υπερασπιστεί το προβάδισμα των «πάντσερ». Δε μπόρεσε όμως να κάνει το ίδιο και στη φάση του 75ου λεπτού στην οποία ο Ντόαν έφερε το σκορ στην ισορροπία.  

Ο Ασάνο ήταν ξεκάθαρα εκείνος που έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του ματς, έχοντας την κορυφαία του στιγμή στο 83ο λεπτό όταν με πολύ ωραίο γκολ ολοκλήρωσε μια φοβερή ανατροπή που έφερε την Ιαπωνία στην κορυφή του πέμπτου ομίλου. Η Γερμανία από την πλευρά της ηττήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε δύο διαδοχικά ματς ομίλων σε Μουντιάλ (είχε προηγηθεί το τελευταίο του ομίλου το 2018).

Γερμανία: Νόιερ, Σλότερμπεκ, Ρίντιγκερ, Σίλε, Ράουμ, Κίμιχ, Γκουντογκάν, Γκνάμπρι, Μουσιάλα, Μίλερ, Χάβερτς

Ιαπωνία: Γκόντα, Σάκαι, Ιτακούρα, Γιοσίντα, Ναγκατόμο, Έντο, Ίτο, Κούμπο, Κάμαντα,Τανάκα, Μάεντα

1η Αγωνιστική

Γερμανία – Ιαπωνία

Ισπανία – Κόστα Ρίκα (18:00, 23/11)

Βαθμολογία – 5ος Όμιλος

Ιαπωνία 3 βαθμοί

Γερμανία 0

Ισπανία  0          

Κόστα Ρίκα 0

2η Αγωνιστική

27/11 Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα

27/11 Ισπανία – Γερμανία


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.