Τσέλσι – Παλμέιρας 2-1 παρ.: Ο Χάβερτς της χάρισε και το Παγκόσμιο Συλλόγων!

Η Τσέλσι κέρδισε στην παράταση την Παλμέιρας στο Άμπου Ντάμπι και κατέκτησε το Παγκόσμιο Συλλόγων με «χρυσό» σκόρερ τον Χάβερτς, που της είχε χαρίσει το Τσάμπιονς Λιγκ!

Οι Λονδρέζοι, με τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο του καθώς κατάφερε να ταξιδέψει ξεπερνώντας τον κορωνοϊό, λύγισαν την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα στο 117’ με εύστοχο πέναλτι του Γερμανού και αναδείχτηκαν πρωταθλητές κόσμου σε επίπεδο συλλόγων για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Στο πρώτο ημίχρονο η Τσέλσι είχε την πρωτοβουλία, με τον Τιάγκο Σίλβα να είναι αυτός που έχασε δύο καλές ευκαιρίες για τους Λονδρέζους και το 0-0 να παραμένει.

Τελικά, τη λύση στο σκοράρισμα έδωσε όπως και στον ημιτελικό ο Λουκάκου για την ομάδα του Τούχελ, καθώς ο Βέλγος στο 55’ σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους μετά τη σέντρα του Χάντσον – Οντόι και έγραψε το 1-0 με κεφαλιά.

Στο 64’ όμως οι Βραζιλιάνοι απάντησαν καθώς ο Σίλβα έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο Βέιγκα έγραψε το 1-1 από το σημείο του πέναλτι.

Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να λύσουν τους λογαριασμούς τους στην κανονική διάρκεια και έτσι το τρόπαιο κρίθηκε στην παράταση.

Τρία λεπτά πριν το τέλος, ο Λουάν Γκαρσία έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο Χάβερτς ανέλαβε την εκτέλεση, πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης για τους Λονδρέζους, όπως είχε κάνει και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Η Παλμέιρας τελείωσε το ματς με δέκα καθώς ο Γκαρσία αποβλήθηκε με απ΄ ευθείας κόκκινη στις καθυστερήσεις για φάουλ στον Γερμανό.

Tσέλσι (Τούχελ): Μεντί – Κρίστενσεν, Σίλβα, Ρούντιγκερ – Αθπιλικουέτα, Καντέ, Κόβατσιτς (91’ Ζιγιάς), Χάντσον – Οντόι  (76’ Βέρνερ) – Μάουντ (31’ Πούλισιτς), Λουκάκου (76’ Σαούλ), Χάβερτς.

Παλμέιρας (Φερέιρα): Ουέβερτον – Ρόσα (118’ Ντέιβερσον), Γκαρσία, Γκόμες, Πικέρεζ, Σκάρπα – Ρόνι (77’ Γουέσλι), Ντανίλο, Ζε Ραφαέλ (60’ Ζάιλσον), Ντουντού (103’ Ναβάρο) – Βέιγκα (78’ Ατουέστα).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.