Μια ομάδα από τον… Πειραιά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων!

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA, μια ομάδα από τον... Πειραιά θα ζήσει το όνειρο και θα συμμετάσχει στη διοργάνωση.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα συναντηθούν το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου οι κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Οι σύλλογοι που κατέκτησαν τα τρόπαια στις ηπείρους τους θα αγωνιστούν για τον μεγάλο τίτλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, με πιο λαμπερές συμμετέχουσες ομάδες την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι και την Πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής, Παλμέιρας.

Στο Αμπού Ντάμπι θα βρεθούν ακόμα η κάτοχος του Ασιατικού Champions League, Αλ Χιλάλ (Σαουδική Αραβία), η τροπαιούχος του Αφρικανικού Champions League, Αλ Αχλί (Αίγυπτος), η νικήτρια του CONCACAF Champions League, Μοντερέι (Μεξικό), η Αλ Τζαζίρα ως διοργανώτρια και πρωταθλήτρια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και μια ομάδα από τον… Πειραιά! Όχι τον ελληνικό, αλλά αυτόν της Ταϊτής!

Η μικρούλα AS Pirae (μεταφράζεται ως Πειραιάς, αλλά και ως πειρατής) από το μικρό νησί της Γαλλικής Πολυνησίας των μόλις 180.000 κατοίκων θα ζήσει το όνειρο. Μια “σταχτοπούτα” θα μπει στα… παλάτια των ποδοσφαιρικών πριγκιπέσσων και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί αυτό το… θεόσταλτο δώρο που προέκυψε στα… ξαφνικά!

Η συμμετοχή της AS Pirae στο FIFA Club World Cup ήρθε από… σπόντα, καθώς η Όκλαντ Σίτι από τη Νέα Ζηλανδία ήταν έτοιμη για να πάρει μέρος στη διοργάνωση. Όμως η Κυβέρνηση της χώρας έκλεισε τα σύνορα εξαιτίας της πανδημίας, η FIFA δεν κατάφερε να βγάλει… άκρη, μια ομάδα από τη Νέα Καληδονία αρνήθηκε την τιμητική πρόσκληση και η άσημη ταϊτινή ομάδα πήρε τελικά το… χρίσμα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου!

Ποια είναι η AS Pirae

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά! Η Ταϊτή βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό και είναι το πολυπληθέστερο νησί της Γαλλικής Πολυνησίας, ενώ παραμένει μια από τις υπερπόντιες κτήσεις της Γαλλίας και οι κάτοικοι της είναι Γάλλοι πολίτες με πλήρη πολιτικά δικαιώματα.

O… Πειραιάς (Pirae) είναι προάστιο της πρωτεύουσας Papeete , λιμάνι και αυτή η περιοχή, ενώ το… καμάρι της είναι η AS Pirae, η οποία μετράει 93 χρόνια ιστορίας, μέχρι σήμα τον… φοίνικα (το δέντρο) και το παρατσούκλι της είναι Ajkule (μην ρωτάτε τι σημαίνει, μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν).

Η AS Pirae είναι η τρίτη πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ταϊτή με δέκα πρωταθλήματα και εννέα κύπελλα, ενώ η σπουδαιότερη διεθνής της επιτυχία είναι η παρουσία της στον τελικό του Oceania Club Championship το 2006, και η πρόκριση στα ημιτελικά του OFC Champions League το 2014.

Παράλληλα έχει συμμετάσχει 10 φορές και στο Κύπελλο Γαλλίας.

Προπονητής της είναι ο “θρύλος” του τοπικού beach soccer, 45χρονος Ναέα Μπένετ, ο οποίος είναι Μορμόνος και… αρνείται να προπονήσει τις Κυριακές(!), ενώ είχε αναλάβει και χρέη υπηρεσιακού τεχνικού στην εθνική ομάδα της Ταϊτής.

Το ρόστερ της αποτελείται αποκλειστικά από Ταϊτινούς ποδοσφαιριστές, ενώ αρκετοί βρίσκονται σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία.

To πρώτο – και μάλλον μοναδικό – παιχνίδι της A.S. Pirae στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα διεξαχθεί στις 3 Φεβρουαρίου στο Mohammed bin Zayed Stadium απέναντι στη γηπεδούχο Al Jazira και η ταπεινή, αλλά ονειροπόλα ταϊτινή ομάδα θα συστηθεί στον ποδοσφαιρικό πλανήτη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.