Στον τελικό η Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 1-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας.

Τον πρώτο της τίτλο από το 1976 θα διεκδικήσει η Μάντσεστερ Σίτι, που επικράτησε 1-0 της συμπολίτισσάς, της Γιουνάιτεντ, στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Το γκολ του Γιάγια Τουρέ στο 52′ αποδείχθηκε “χρυσό για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, η οποία επιστρέφει σε τελικό για πρώτη φορά από το 1981 και…  φλερτάρει με το πρώτο της Κύπελλο από το 1969 και τον πρώτο τίτλο γενικότερα από το 1976. Οι “γαλάζιοι” απέκλεισαν για πρώτη φορά τους “κόκκινους διάβολους” μετά από 56 χρόνια!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εμφανίστηκε κουρασμένη από τις συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις και ακίνδυνη επιθετικά με τον Γουέιν Ρούνεϊ να απουσιάζει και οι “πολίτες” κατάφεραν να μείνουν “ζωντανοί” στον μοναδικό στόχο που τους έχει απομείνει. Η Σίτι ξεπέρασε την απουσία του Κάρλος Τέβες και βρήκε τον τρόπο να φτάσει στη μεγάλη νίκη στο “Γουέμπλεϊ”.

Ο τυπικά γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, με αιχμή στην επίθεση τον Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος είδε τον Φαν Ντερ Σάαρ να τον σταματάει στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 9′. Στο 16′ ο Μπερμπάτοφ δεν κατάφερε να σκοράρει σε διπλή ευκαιρία, με τη Γιουνάιτεντ να κυριαρχεί μέχρι το ημίωρο χωρίς να φτάνει, ωστόσο, σε ένα γκολ.

Με την έναρξη της επανάληψης, οι παίκτες της Σίτι φάνηκαν πιο ψυχωμένοι και στο 53′ βρήκαν τον τρόπο να πάρουν το προβάδισμα. Σκόρερ ο Γιάγια Τουρέ με σουτ που δεν άφησε περιθώρια στον Φαν Ντερ Σάαρ, αν και για να πάρει την μπάλα ο Αφρικανός είχε προηγηθεί ένα τραγικό λάθος του Κάρικ στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Η Γιουνάιτεντ “άγγιξε” την ισοφάριση στο 66′, με τον Νάνι να σημαδεύει το δοκάρι του Χαρτ, αλλά πέντε λεπτά αργότερα το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε. Ο Πολ Σκόουλς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι στον Σαμπαλέτα, με τη Σίτι να “πατάει” στο αριθμητικό πλεονέκτημα και να κρατάει τη μεγάλη νίκη-πρόκριση. Οι “πολίτες” θα μάθουν την αντίπαλό τους στον τελικό την Κυριακή, με τις Μπόλτον-Στόουκ να κοντράρονται στον άλλο ημιτελικό.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ. (Μαντσίνι): Χαρτ, Κομπανί, Λέσκοτ, Σαμπαλέτα, Κολάροφ, Ντε Γιονγκ, Μπάρι, Τζόνσον (79′ Φίλιπς), Σίλβα (86′ Βιεϊρά), Τουρέ, Μπαλοτέλι
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. (Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σάαρ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Ο’ Σέι (84′ Φάμπιο), Κάρικ, Βαλέντσια (65′ Ερνάντες), Παρκ, Σκόουλς, Νάνι, Μπερμπάτοφ (74′ Άντερσον)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.