Αναστολή πληρωμών από IMG και Cyta

Τεράστια είναι τα οικονομικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο του αθλητισμού, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τεράστια είναι τα οικονομικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο του αθλητισμού, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο φονικός ιός έχει «παγώσει» κάθε αθλητική δραστηριότητα, η αβεβαιότητα κυριαρχεί και ήδη τα πρώτα «σύννεφα» στην οικονομία έχουν κάνει την εμφάνιση τους.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως πολλοί σύλλογοι της Ευρώπης είτε έχουν ξεκινήσει επαφές για αναστολή πληρωμών και μειώσεις συμβολαίων, είτε ήδη το έχουν κάνει πράξη. Η κρίση που έχει δημιουργήσει ο νέος κορωνοϊός δεν αφήνει ανεπηρέαστα τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ήδη η IMG προχώρησε σε αναστολή πληρωμών για τα δικαιώματα του FA Cup, καθώς υπάρχει τεράστια αβεβαιότητα για το μέλλον της φετινής διοργάνωσης. Το αγγλικό Κύπελλο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διάστημα 21-22 Μαρτίου, όμως αναβλήθηε λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Βρετανία και παραμένει άγνωστο αν και πότε θα πραγματοποιηθεί. 

Έτσι, η IMG αποφάσισε να μην καλύψει τις προγραμματισμένες οικονομικές υποχρεώσεις της για τα δικαιώματα του FA Cup, μία στάση που ακολούθησαν κι άλλοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς. Ανάμεσα τους οι γαλλικοί τηλεοπτικοί σταθμοί συνδρομητικής τηλεόρασης Canal+ και Bein Sports που «πάγωσαν» τις πληρωμές για τα δικαιώματα της Ligue 1. Την ίδια στάση κρατούν επίσης ο Nent (σκανδιναβικός τηλεοπτικός σταθμός συνδρομητικής τηλεόρασης) και το Globo της Βραζιλίας.  

Πέραν της IMG και η Cyta γνωστοποίησε στην διοργανώτρια του κυπριακού πρωταθλήματος (έχει ανασταλεί) πως δεν θα πληρώσει την τρίτη και τελευταία δόση της σεζόν, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα απώλειες ύψους 2.2 εκατομμυρίων ευρώ. Η Cyta κατέχει τα δικαιώματα του κυπριακού πρωταθλήματος μέχρι το τέλος της σεζόν 2023-24 και καταβάλει τα χρήματα σε τρεις δόσεις, τον Ιούλιο, τον Νοέμβριο και τον Απρίλιο.

Η πανδημία Covid-19, ωστόσο, έχει οδηγήσει στην αναστολή του πρωταθλήματος και κατ’ επέκταση στην απώλεια εσόδων για τη Cyta, που πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση για να μειώσει όσο είναι δυνατόν τη φετινή ζημιά. 
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.