Η Φόρεστ ήταν εμφανώς ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο δίχως όμως να βρει ουσία στις επιθέσεις της. Σημαντικός ο ρόλος του γκολκίπερ Πάλμερ ο οποίος όποτε χρειάστηκε κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Στην επανάληψη κι ενώ ο Βορειοϊρλανδός τεχνικός Μακ Κένα άλλαξε 2 από τους 4 αμυντικούς του, η Ίπσουιτς κατάφερε να αναπνεύσει βρίσκοντας περισσότερη άνεση στις κινήσεις της. Αυτό τη βοήθησε να ψάξει ένα γκολ και να το βρει στο 53’ από την κοντινή κεφαλιά του Χερτς
Όπως ήταν φυσικό, οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επιθετικοί και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με κεφαλιά του Γέιτς στο 68’ όμως παρότι ανέβασαν την πίεσή τους – και με τις αλλαγές, επιθετικού χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά δεν βρήκαν το κάτι παραπάνω και το ματς πήγε στην παράταση!
Εκεί και σε λιγότερο τακτικό πλαίσιο, και από τις δύο πλευρές, έγινε ένα πιο ανοιχτό ματς με τη Φόρεστ να πιέζει κάπως παραπάνω αλλά και πάλι ούτε οι γηπεδούχοι ούτε όμως και η Ίπσουιτς με τις πιο «άνετες» αντεπιθέσεις της βρήκαν το κάτι παραπάνω!
Στην «ρουλέτα» των πέναλτι για τη Φόρεστ ευστόχησαν οι Γουντ, Γκιμπς Γουάιτ, Άντερσον , Γουίλιαμς, Χάντσον Οντόι
Ενώ για την Ίπσουιτς οι Σαμ Μόρσι, Ντέλαπ, Καγιούστε, Τζόνσον με το Βέλγο γκολκίπερ Σελς να «ψαρεύει» στην 10η και τελευταία εκτέλεση τον Τέϊλορ!
Στους “8” του αρχαιότερου διασυλλογικού ποδοσφαιρικού θεσμού του πλανήτη η Φόρεστ θα αντιμετωπίσει την Μπράιτον!
Our goalkeeper. pic.twitter.com/X7XDYJUl2H
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ— Nottingham Forest (@NFFC) March 3, 2025
Νότιγχαμ Φόρεστ (Εσπίριτο Σάντο) 4-2-3-1
Σελς – Άλεξ Μορένο (82’ Γουίλιαμς), Μουρίγιο, Μοράτο, Άινα – Σαγκαρέ (60’ Γκιμπς Γουάιτ), Γέιτς – Ελάγκα, Ντανίλο (59’ Άντερσον), Χάντσον Οντόι – Αβονίγι (82’ Γουντ)
Ίπσουιτς (Κιέραν ΜακΚένα) 4-2-3-1
Πάλμερ – Τουανζέμπε (46’ Ο’Σι), Τάουσεντ, Μπούργκες (46’ Γκριβς), Γουλφέντεν – Λουόγκο (67’ Καγιούστε), Σαμ Μόρσι – Μπροαντχεντ (67΄Κλαρκ), Τζόνσον, Τέιλορ – Χερστ