Οι ανέλπιστοι ήρωες της Γουίκομ

Ο «αντικαταστάτης» του Μέσι, ο γιός του βασιλικού ράφτη, ο celebrity της Σιγκαπούρης και η μεταγραφή από video θα προσπαθήσουν να αποκλείσουν την Τότεναμ από το Κύπελλο Αγγλίας!

Ο «αντικαταστάτης» του Μέσι, ο γιός του βασιλικού ράφτη, ο celebrity της Σιγκαπούρης και η μεταγραφή από video θα προσπαθήσουν να αποκλείσουν την Τότεναμ από το Κύπελλο Αγγλίας!

Το FA Cup συνηθίζει να μας προσφέρει ιδιαίτερες ποδοσφαιρικές ιστορίες εδώ και δεκαετίες, με τις εκπλήξεις να μην λείπουν σε ετήσια βάση και τους «μικρούς» να παίρνουν ενίοτε τα…90 λεπτά δημοσιότητας που τους αναλογούν.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και η Γουίκομ.  Η ομάδα φιλοξενείται αύριο από την Τότεναμ για την φάση των «32» του θεσμού, είναι από τις λίγες της League 2 (τέταρτης κατηγορίας) που έχουν επιβιώσει στον θεσμό και σκοπεύει να συνεχίσει τις εκπλήξεις, κάτι μάλιστα που δεν είναι ξένο γι’ αυτήν στο Κύπελλο. Ο «Chairboys», είχαν καταπλήξει κόσμο στην διοργάνωση του 2001 φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά, υπό την καθοδήγηση του πρώην προπονητή του Απόλλωνα (και ήρωα της Γουίμπλεντον στο FA Cup του 1988) Λόρι Σάντσεζ. Στην φάση των «8», η Γουίκομ είχε νικήσει την Λέστερ, με το νικητήριο γκολ του Ρόι Εσάντο, επιθετικού που ο Σάντσεζ είχε αποκτήσει μερικές μέρες νωρίτερα μέσω αγγελίας που είχε βάλει στο Ceefax, την υπηρεσία Teletext του ΒΒC!

Οι cult ήρωες όμως δεν λείπουν και από την φετινή ομάδα της Γουίκομ. Ξεχωρίζει φυσικά ο επιθετικός Αντεμπάγιο Ακινφέουα (κεντρική φωτό), δυνατότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο σύμφωνα με αρκετές εκδόσεις της σειρά video game FIFA, καθώς ζυγίζει 101 κιλά και μπορεί να σηκώσει 200 κιλά στον πάγκο, σχεδόν το διπλάσιο βάρος του σώματός του. Ο Ακινφέουα, φροντίζει να εκμεταλλεύεται την φήμη του, έχοντας λανσάρει δική του συλλογή ρούχων με το όνομα « Beast Mode On».

Ο μέσος Σαμ Γουντ από την άλλη, ακολούθησε ένα ασυνήθιστο μονοπάτι στο ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε επαγγελματική καριέρα στα 21 του χρόνια, ενώ από το 16 του είχε ασχοληθεί με το…ποδοσφαιρικό μόντελινγκ, παίζοντας τον αντικαταστάτη μεγάλων αστέρων σε διαφημίσεις, σε σκηνές όπου οι …κανονικοί παίκτες δεν χρειάζεται να δείχνουν το πρόσωπό τους. Ο Γουντ, έχει «πρωταγωνιστήσει» σε διαφημιστικά ως Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Σεσκ Φάμπρεγας και Εντουάρντο, ενώ έχει κάνει σέντρα σε σποτάκι για κεφαλιά του Μάρκο Ματεράτσι!

Ανάμεσα στην διαφημιστική καριέρα και την προσπάθεια να παίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο, ο πολυπράγμων μέσος έχει δουλέψει σε επιχείρηση τοποθέτησης χαλιών αλλά και σε κατάστημα παπουτσιών!

Ο επιθετικός Σκοτ Κάσκετ, φανατικός οπαδός της Τότεναμ, μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι ως ελεύθερος στην Γουίκομ και έχει ήδη κλέψει την παράσταση στην League 2 με 14 γκολ σε 18 εμφανίσεις. Ο 20χρονος, αρχικά ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο σάλας, καθώς είχε κριθεί πολύ κοντός για το…κανονικό άθλημα, όμως η ισπανική Χέρκουλες τον εμπιστεύτηκε και πλέον είναι στην Γουίκομ μετά και από ένα πέρασμα από την Λέιτον Όριεντ. Συνθέτει ένα πολύ καλό επιθετικό δίδυμο με τον Ακινφέουα, ωστόσο η ιστορία που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι αυτή της οικογένειάς του. Ο πατέρας του, Ράσελ, είναι από τους πιο γνωστούς ράφτες στην Βρετανία και μεταξύ άλλων έραψε το κοστούμι του πρίγκιπα Γουίλιαμ στον γάμο του με την Κέιτ Μίντλετον το 2011!

Ο μέσος Λουκ Ο’ Νάιεν, μπορεί να μην είναι και πολύ γνωστός στην Αγγλία, αποτελεί όμως …celebrity στην Σιγκαπούρη, από την οποία έχει καταγωγή από την πλευρά του παππού του.

Ένας δαιμόνιος ρεπόρτερ από την Σιγκαπούρη ανακάλυψε το γενεαλογικό του δέντρο και του πήρε συνέντευξη, η οποία κατέληξε πρωτοσέλιδο σε τοπικό αθλητικό περιοδικό. Μάλιστα, ένας από τους θείους του στην Σιγκαπούρη, ο Λιμ Κιμ Σαν, ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της χώρας την δεκαετία του 1960, «τρέχοντας» ένα πρότζεκτ στέγασης που περιελάμβανε την οικοδόμηση περισσότερων σπιτιών σε τρία χρόνια απ’ ότι τα προηγούμενα 32! Μάλιστα, ο Ο’ Νάιν έχει δικαίωμα συμμετοχής και στην Εθνική Σιγκαπούρης, αλλά δεν έχει αποφασίσει αν θα παίξει εκεί.

Ο Ρόι Εσάντο της σύγχρονης εποχής στην Γουίκομ, δεν είναι άλλος από τον Μαξ Μίλερ. Ο Γερμανός σέντερ μπακ, γυρολόγος στις μικρές κατηγορίες Αυστρίας και Γερμανίας, πέρασε τραυματίας το περισσότερο μέρος της περσινής σεζόν και έτσι ο ατζέντης του αποφάσισε να φτιάξει ένα video με παλαιότερες φάσεις του, στην προσπάθεια για να βρει ομάδα. Ο προπονητής της Γουίκομ Γκάρεθ Έινσγουορθ ανταποκρίθηκε και ο Μίλερ μπορεί να βρεθεί αύριο στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.