Τσέλσι – Λέστερ 0-1: Το θαύμα συνεχίζεται… (hls)

Πέντε χρόνια μετά το θαύμα με την κατάκτηση της Premier League, η σπουδαία Λέστερ σήκωσε και το Κύπελλο στην Αγγλία. Η ομάδα... απόλαυση που έχει δημιουργήσει ο Μπρένταν Ρότζερς επικράτησε 1-0 της Τσέλσι στον τελικό του Γουέμπλεϊ και κατέκτησε το FA Cup για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι “αλεπούδες” επέστρεψαν στον τελικό της διοργάνωσης ύστερα από τη σεζόν 1968–69 και συνολικά τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες και όπως αποδείχθηκε ήταν αρκετές. Με “χρυσό” σκόρερ τον Τίλεμανς (τρίτος Βέλγος που σκόραρε σε τελικό μετά από Αζάρ ’18 και Ντε Μπρόινε ’19) και ήρωα τον Σμάιχελ που κράτησε “όρθια” την ομάδα του σε δύο περιπτώσεις στο φινάλε η Λέστερ έγραψε ακόμη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία της.

Δείτε την απονομή του τροπαίου.

Το παιχνίδι…

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο 45λεπτο στο “Γουέμπλεϊ“, με τις δύο ομάδες να έχουν καλό ρυθμό, αλλά λίγες αξιοσημείωτες ευκαιρίες. Η Λέστερ ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη στο 16ο λεπτό με σουτ του Βάρντι, το οποίο όμως κόντραρε στον Ρούντιγκερ. Η απάντηση της Τσέλσι ήρθε ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου με πρωταγωνιστή τον Βέρνερ, όμως ο Γερμανός δεν βρήκε στόχο.

Στο 34ο λεπτό ο Ρότζερς βρέθηκε μπροστά στο πρώτο πρόβλημα που είχε να διαχειριστεί, καθώς τραυματίστηκε ο Έβανς. Η Λέστερ πάντως δεν επηρεάστηκε, κράτησε τους “μπλε” μακριά από την εστία του Σμάιχελ και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου. Οι δύο ομάδες έφταναν σχετικά εύκολα έξω από τις αντίπαλες περιοχές, όμως δεν απειλούν ουσιαστικά. Όλα αυτά μέχρι το 63ο λεπτό, όταν και η Λέστερ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Τίλεμανς πήρε τη μπάλα λίγο μετά το κέντρο, την κουβάλησε για λίγα μέτρα και με έναν “κεραυνό” έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δεξί “παραθυράκι” του ανήμπορου να αντιδράσει Κέπα.

Όπως ήταν λογικό το γκολ των “αλεπούδων” αιφνιδίασε την Τσέλσι. Ο Τούχελ προχώρησε σε μαζεμένες αλλαγές, οι “μπλε” κέρδισαν πολλά μέτρα στο γήπεδο και αύξησαν την πίεση τους. Στο 78′ άγγιξαν το γκολ της ισοφάρισης, όμως ο Σμάιχελ έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Τσίλγουελ (άγγιξε και στο δοκάρι η μπάλα). Ο Σμάιχελ φώναξε “παρών” και στο 87′ “βγάζοντας” με τρομερή υπεράνταση σουτ του Μάουντ από το ύψος του πέναλτι.

Η ασφυκτική πίεση της Τσέλσι απέφερε καρπούς στο 90ο λεπτό όταν και κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, χάρη στο αυτογκόλ του Μόργκαν. Το γκολ ισοφάρισης, ωστόσο, ακυρώθηκε καθώς ο Τσίλγουελ ήταν σε θέση οφσάιντ, προτού σεντράρει.

Στο έξτρα πεντάλεπτο η Λέστερ άντεξε την πίεση, διαχειρίστηκε το προβάδισμα και κατάφερε μπροστά σε 21.000 φιλάθλους να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Κέπα, Αλόνσο (68′ Τσίλγουελ), Αθπιλικουέτα (76′ Χάτζον-Οντόι), Τζέιμς, Ζορζίνιο (76′ Χάβερτζ), Καντέ, Μάουντ, Ρούντιγκερ, Σίλβα, Βέρνερ, Ζιγιές (68′ Πούλισικ).

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Καστάνιε, Έβανς (34′ Ολμπράιτον), Φοφανά, Ιχεανάτσο (68′ Μάντισον), Εντιντί, Πέρεθ, Σογιουντσού, Τόμας (82′ Μόργκαν), Τίλεμανς, Βάρντι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.