Το προφίλ της Φενέρμπαχτσε

Στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης θα παλέψει για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ο Ατρόμητος.

Στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης θα παλέψει για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ο Ατρόμητος. Εκεί, στο Καντικόι (πάλαι ποτέ Χαλκηδόνα) εδρεύει η Φενέρμπαχτε, εκεί βρίσκεται και το εντυπωσιακό γήπεδό της, «Σουκρού Σαράτσογλου» χωρητικότητας 50.509 θεατών.

Η «Φενέρ» είναι μία από τις τρεις μεγάλες ομάδες της Πόλης και της Τουρκίας ολόκληρης μαζί με τις Γαλατασαράι, Μπεσίκτας. Το γεγονός ότι δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ είναι ακόμη ένα επίτευγμά της ανάμεσα στους δεκάδες τίτλους (19 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα, 9 Σούπερ Καπ).

Απέναντι σε ελληνικές ομάδες έχει κακή παράδοση, αφού αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο UEFA το 2002 και από τον ΠΑΟΚ το 2010 στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Πριν λίγες μέρες αποκλείστηκε από τη Σαχτάρ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στην Τουρκία, έχασε 3-0 στη ρεβάνς της Ουκρανίας.

Αυτά τα δύο παιχνίδια ήταν και τα πρώτα της μετά τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για συμμετοχή σε στημένα ματς. Το δέλεαρ της Ευρώπης και τα λεφτά της «Φενέρ» έφεραν στην Κωνσταντινούπολη αυτό το καλοκαίρι τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, αλλά και τον Νάνι.

Οι δύο άλλοτε συμπαίκτες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενσωματώθηκαν σε ένα σπουδαίο ρόστερ με ποδοσφαιριστές όπως ο Βολκάν (τερματοφύλακας), Κιέρ, Σόου, Ντιέγκο, Μεϊρέλες, Άλβες, Κράσιτς και ο γνώριμός μας, Στοχ, ενώ στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας είναι ο μέχρι πριν λίγους μήνες προπονητής του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.