Την επιθυμία του να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Ιρλανδίας εξέφρασε ο Τζιοβάνι Τραπατόνι. Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε πως αξίζει να ανανεώσει την συνεργασία του με την ομοσπονδία της χώρας, αφού θεωρεί μεγάλη επιτυχία την παρουσία της ομάδας του στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Αρχικά, ο Τραπατόνι τόνισε: «Πιστεύω αξίζω να μείνω. Ένας λόγος είναι ότι πήραμε την πρόκριση σε Euro μετά από 24 χρόνια. Όταν διαβάσετε τα ονόματα που υπήρχαν στην ομάδα όταν ήρθαμε, θα δείτε πόσοι έχουν μείνει σε αυτή και πόσοι έχουν φύγει».
Στην συνέχεια, ο Ιταλός τεχνικός τόνισε: «Πιστεύω έχουμε το δικαίωμα να μείνουμε. Έχω περισσότερο ενθουσιασμό να μείνω απ’ ότι εσείς και οι συνάδελφοί σας. Οι Ιρλανδοί μπορούν να αποφασίσουν. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι, καθώς οι οπαδοί μας συνέχιζαν να μας στηρίζουν, παρ’ όλο που το σκορ ήταν 3-0. Το είπα και στους παίκτες μας πως πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την χώρα και τους υποστηρικτές».
Τέλος, ο 73χρονος προπονητής υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή κανένας δεν μου είπε ότι θέλει να παραιτηθεί. Ο αρχηγός μας είναι υπερήφανος. Έχουμε ένα ικανό ρόστερ για να συνεχίσουμε και μετά από αυτή τη διοργάνωση».