Άλμα για τους ομίλους

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 την Μπρόντμπι εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό του πλεονέκτημα, καθώς οι Δανοί αγωνίζονταν από το 50' με 9 παίκτες και «αγκάλιασε» την πρόκριση στη φάση των γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 την Μπρόντμπι εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό του πλεονέκτημα, καθώς οι Δανοί αγωνίζονταν από το 50′ με 9 παίκτες και «αγκάλιασε» την πρόκριση στη φάση των γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ. Με τον Λεδέσμα σε μεγάλα κέφια (γκολ και σουτ στο δοκάρι) και τον Μπεργκ να σκοράρει δις, οι «πράσινοι» έκαναν… σμπαράλια την άμυνα των φιλοξενούμενων και θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι η Μπρόντμπι τρόμαξε το κοινό του «Απόστολος Νικολαΐδης» στο ξεκίνημα του ματς, αφού μπήκε πολύ δυνατά και κυριάρχησε στο πρώτο 20λεπτο, αγγίζοντας το εκτός έδρας γκολ που θα άλλαζε τα δεδομένα στο ζευγάρι. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε και πλέον η ομάδα του Αντρέα Στραματσιόνι καλείται απλά να υπερασπιστεί το ξεκάθαρο υπέρ της σκορ στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας και να επιστρέψει μετά από δύο χρόνια στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Όπως με την ΑΪΚ
Ο Ιταλός τεχνικός παρέταξε την ίδια ακριβώς 11άδα που είχε και στο πρώτο ματς με την ΑΪΚ, με διάταξη 3-5-2. Ο Στιλ ήταν στην εστία και οι Ιβανόφ, Μολέντο, Κουτρουμπής τριάδα στα στόπερ. Ζέκα, Λεδέσμα είχαν ρόλο αμυντικών χαφ, με τον Γουακάσο πιο μπροστά, τους Μέστο (δεξιά), Χουλτ στις πτέρυγες και τους Ιμπάρμπο, Μπεργκ δίδυμο στην επίθεση.

Φουριόζοι οι Δανοί
Με το ξεκίνημα του αγώνα, η Μπρόντμπι έδειξε ξεκάθαρα ότι θέλει να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους και ήταν ιδιαίτερα απειλητική στα πρώτα λεπτά. Μάλιστα στο 5′ άγγιξε το 1-0, όταν ο Μέστο στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ, την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι. 

Ο Παναθηναϊκός άντεξε στην πίεση της αντιπάλου και μετά το 20′ άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι. Μετά δε και το διάλειμμα… δροσιάς που έγινε στο 25′ κατόπιν συνεννόησης, όλα γύρισαν υπέρ των «πράσινων». Η φάση-κλειδί ήταν αυτή του 33′, όταν ο Κρόνε ανέτρεψε από πίσω στον Μέστο πριν μπει στην περιοχή, αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Αφού στο 39′ ο Πούκι με σεντερφορίσιο σουτ από δύσκολη θέση στην περιοχή ανάγκασε τον Στιλ σε εξαιρετική διπλή επέμβαση, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους το «τριφύλλι» βρήκε τον τρόπο να σκοράρει. Ο Γουακάσο με μια μπαλιά-όνειρο πίσω από τη σέντρα, έβγαλε τον Μπεργκ τετ α τετ με τον Ρόνοβ και ο Σουηδός «κρέμασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 1-0. Δευτερόλεπτα μετά ο βοηθός σταμάτησε τον Μέστο με ανύπαρκτο οφσάιντ κι ενώ ο Ιταλός ήταν σε θέση βολής στην περιοχή.

Όλα υπέρ του
Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά με την έναρξη του δεύτερου τα πράγματα έγιναν ιδανικά για τους «πράσινους». Στο 47′ Ιμπάρμπο και Μπεργκ δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Μέστο και στο 50′ έγινε η φάση που σημάδεψε το ματς και πιθανότατα και την πρόκριση.

Ο Ρόνοβ ανέτρεψε τον Ιμπάρμπο στην περιοχή και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και ο Λεδέσμα (στο 54′, καθώς προηγήθηκε η είσοδος του δεύτερου τερματοφύλακα, Τόπελ) δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, διπλασιάζοντας τα τέρματα του Παναθηναϊκού. Το αριθμητικό πλεονέκτημα δύο παικτών δε, ήταν εξίσου σημαντικό για τους «πράσινους», οι οποίοι άργησαν, αλλά βρήκαν το τρίτο πολύτιμο γκολ.

Διαδοχικές ευκαιρίες
Ο προπονητής της Μπρόντμπι έβγαλε άρον-άρον τους δύο του επιθετικούς, βάζοντας στη θέση τους ισάριθμα στόπερ και το μόνο που ήθελε ήταν να μη δεχθεί τρίτο τέρμα. Δεν τα κατάφερε, αν και έφτασε κοντά στον στόχο του.

Ο Τόπελ στο 59′ είπε «όχι» στο κοντινό σουτ του Μπεργκ κι αυτό του Χουλτ που ακολούθησε, ενώ στο 74′ μπλόκαρε την μπάλα μετά από κοντινή κεφαλιά του Λέτο. Στο 76′ ο Λεδέσμα με συρτό σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε τη ρίζα του δεξιού δοκαριού και η «λύτρωση» για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 82′.

Ο Λεδέσμα με ωραία κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Μπεργκ σε θέση βολής κι αυτός με ψύχραιμο πλασέ και το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Στο 83′ ο Βιγιαφάνιες άδειασε την αντίπαλη άμυνα και γύρισε στον Λέτο, αλλά αυτός από την καρδιά της περιοχής σούταρε πάνω στα σώματα και ο Μολέντο στο 86′ δε βρήκε στόχο με κοντινή κεφαλιά.

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του «τριφυλλιού», που θα ταξιδέψει πλέον στη Δανία την επόμενη εβδομάδα για να «σφραγίσει» το «εισιτήριό» του. Από την ίδια χώρα είχε ξεκινήσει και το προηγούμενο «ταξίδι» του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, το 2014 κόντρα στη Μίντιλαντ.

Παναθηναϊκός (Στραματσιόνι): Στιλ – Ιβανόφ, Μολέντο, Κουτρουμπής (58′ Λέτο) – Μέστο, Χουλτ, Ζέκα, Λεδέσμα, Γουακάσο (73′ Βιγιαφάνιες) – Ιμπάρμπο, Μπεργκ (86′ Ρινάλντι)

Μπρόντμπι (Τσόρνιγκερ): Ρόνοβ – Λάρσον, Άλμπρεχτσεν, Ρέκερ, Κρόνε – Νόργκαρντ, Φίρι, Χιούλσαγκερ, Μουχτάρ (46′ Γιούελσγκαρντ) – Πούκι (53′ Τόπελ), Βίλτσεκ (72′ Χέρμανσον)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.