Απ’ τη Δανία με αγάπη!

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει την ισοπαλία στη Δανία, κόντρα στην Μπρόντμπι (1-1) και εξασφάλισε την παρουσία του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μετά από δύο χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει την ισοπαλία στη Δανία, κόντρα στην Μπρόντμπι (1-1) και εξασφάλισε την παρουσία του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μετά από δύο χρόνια. 

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά δεν αποσυντονίστηκε, έμεινε πιστή στο πλάνο της και χάρη σε γκολ του Ιβανόφ πήρε την ισοπαλία και συνάμα την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Ιταλός τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 3-4-3 με τον Στιλ κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Μολέντο, Ιβανόφ και Κουτρουμπή στην άμυνα, στο κέντρο οι Λεντέσμα – Ζέκα, δεξιά τους ο Μέστο, αριστερά ο Χουλτ, δεξί εξτρέμ ο Ιμπάρμπο, αριστερό ο Γουακάσο και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπεργκ.

Απ’ την άλλη, ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ επέλεξε ένα σύστημα 4-3-3 με τον Τόπελ κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Χέρμανσον και Ρόκερ στο κέντρο της άμυνας, δεξιά τους ο Χολστ, αριστερά τους ο Λάρσον, στο κέντρο οι Νόργκαρντ, Χουλσάγκερ και Πίρι, δεξιά στην επίθεση ο Βίλτσεκ, αριστερά ο Πούκι και αιχμή του δόρατος ο Μουκτάρ. 

Ένα γκολ για το άγχος

Από τα πρώτα λεπτά η εικόνα του ματς ήταν η αναμενόμενη. Η Μπρόντμπι πήρε από την αρχή την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον Παναθηναϊκό να περιμένει πίσω από τη σέντρα. 

Ωστόσο, στο πρώτο τέταρτο ο ρυθμός της αναμέτρησης ήταν ιδιαίτερα χαμηλός. Η πρώτη καλή στιγμή του ματς σημειώθηκε στο 16ο λεπτό και ανήκε στους γηπεδούχους. Ο Πούκι βρέθηκε μέσα στην περιοχή, στα αριστερά, από πλάγια θέση αλλά το σουτ του εξουδετερώθηκε πάνω στη γραμμή από τον Ιβανόφ. 

Ο Παναθηναϊκός ήλεγχε σε γενικές γραμμές το ρυθμό του αγώνα και δεν πιέστηκε ασφυκτικά στο πρώτο μισάωρο. Ωστόσο, δέκα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. 

Στο 35ο λεπτό μετά από συνεργασία των Βίλτσεκ και Μούκταρ, ο τελευταίος σημάδεψε σωστά και με κοντινό πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στιλ. 

Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν αποσυντονίστηκαν από το γκολ που δέχτηκαν και τρία λεπτά αργότερα έχασαν μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση. 

Στο 38ο λεπτό ο Ιμπάρμπο βγήκε τετ α τετ ολομόναχος απέναντι στον Τόπελ, μετά από κλέψιμο του Γουακάσο αλλά το πλασέ του επιθετικού του Παναθηναϊκού τράνταξε το αριστερό δοκάρι της Μπρόντμπι και πέρασε άουτ. 

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Δανούς να έχουν το προβάδισμα με 1-0. 

Η λύση ήρθε από την … άμυνα!

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε. Η Μπρόντμπι μπήκε δυνατά θέλοντας να πετύχει ένα δεύτερο γκολ για να μπορέσει να μπει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης. 

Ωστόσο, οι «πράσινοι» ήταν πολύ έξυπνα τοποθετημένοι στον αγωνιστικό χώρο και δεν έδωσαν δικαιώματα στους Δανούς. 

Μάλιστα, στο 55ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έχασε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Γουακάσο έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Μπεργκ έβαλε την προβολή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. 

Ό,τι δεν κατάφερε ο Σουηδός επιθετικός στο 55ο λεπτό, το κατόρθωσε στο 65ο λεπτό ο Ιβανόφ. Ο Βούλγαρος κεντρικός αμυντικός, που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν αλάνθαστος, έπιασε δυνατή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του νεοεισελθόντα Λουντ και έφερε το ματς στα ίσια. 

Μάλιστα, ο Ιβανόφ βρήκε δίχτυα μετά τις 30/08/2013 σε ένα παιχνίδι της Βασιλείας με την Ολντ Μπόιζ ενώ το τελευταίο ευρωπαϊκό του γκολ ήταν μία χρονιά νωρίτερα σε ένα ματς της Παρτιζάν με την Τρόμπσο. 

Αυτό το γκολ, ήταν αρκετό για να μπορέσει να «κατεδαφίσει» τις όποιες ελπίδες των Δανών για πρόκριση με τον Παναθηναϊκό να εξασφαλίζει την παρουσία του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μετά από δύο χρόνια.   

Οι συνθέσεις:

Μπρόντμπι (Α. Τσόρνιγκερ): Τόπελ, Ρέκερ, Χέρμανσον, Πούκι (83′ Γιάκομπσεν), Μουκτάρ, Χολστ (67′ Ουρένια), Λάρσον, Πίρι (75′ Κόρλου), Νόργκααρντ, Βίλτσεκ, Χουλσάγκερ

Παναθηναϊκός (Α. Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Ιμπάρμπο (46′ Λέτο), Μπεργκ, Ζέκα, Γουακάσο, Χουλτ (86′ Βιγιαφάνιες), Λεντέσμα (58′ Λουντ), Μέστο, Μολέντο, Ιβανόφ

Δείτε εδώ το match center του αγώνα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.