Ινδονησία: Οργή προκαλεί ένας αγώνας με τον Ινφαντίνο

Οργή έχει προκαλέσει στην Ινδονησία ένας αγώνας με τον Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο πρόεδρος της FIFA ταξίδεψε στην ασιατική χώρα, δύο εβδομάδες ύστερα από μια από τις χειρότερες τραγωδίες των τελευταίων δεκαετιών σε γήπεδα στον κόσμο, όπου, λόγω των εκτεταμένων βίαιων επεισοδίων, 133 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου στο στάδιο Καντζουρουχάν της πόλης Μαλάνγκ, στα ανατολικά της νήσου Ιάβα, μετά την εντός έδρας ήττα της Αρέμα με 3-2 από την Περσεμπάγια Σουραμπάγια.

Όμως οι φωτογραφίες του προέδρου της FIFA, ο οποίος γελάει και πανηγυρίζει με “high five” κατά τη διάρκεια αγώνα, μαζί με τον επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, προκάλεσαν σάλο και πυροδότησαν σήμερα μπαράζ επικρίσεων στην Ινδονησία, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα “L’ Equipe”.

Ο Ινφαντίνο συναντήθηκε χθες (18/10) με τον Πρόεδρο της Ινδονησίας, Τζόκο Γουιντόντο, στην πρωτεύουσα Τζακάρτα και δεσμεύθηκε ότι η FIFA θα συμβάλλει στη βελτίωση της ασφάλειας των αγώνων και στη μεταρρύθμιση του ποδοσφαίρου της χώρας.

Όμως, σήμερα το πρωί, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ινδονησίας (PSSI) δημοσίευσε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία δείχνουν τον Ινφαντίνο σε έναν χθεσινό αγώνα μαζί με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Ινδονησίας, Μοχάμαντ Ιριαβάν, ο οποίος αντιστέκεται στις εκκλήσεις για παραίτησή του.

«Πέθαναν 133 άνθρωποι. Και ο πρόεδρός σας έρχεται εδώ για να διασκεδάσει παίζοντας ποδόσφαιρο και γελώντας; Γιατί δεν διασκεδάζετε παίζοντας στο στάδιο Καντζουρουχάν; Ντροπή στη FIFA», ανέφερε το PanditFootball, μία εξαιρετικά δημοφιλής ιστοσελίδα ποδοσφαίρου στην Ινδονησία. Ο Τζιάνι Ινφαντίνο έχει χαρακτηρίσει την τραγωδία, στην οποία περισσότερα από 40 παιδιά έχασαν τη ζωή τους, ως «μία από τις πιο μαύρες μέρες για το ποδόσφαιρο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.