«Στραβοπάτημα» στην πρεμιέρα για τον Άγιαξ (video)

Οι πρωταθλητές Ολλανδίας δεν κατάφεραν να νικήσουν στην εκκίνηση της Eredivisie μένοντας στο 2-2 στην έδρα της Φίτεσε, τρεις ημέρες πριν από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος ο Άγιαξ δε νίκησε στην πρεμιέρα του στο ολλανδικό πρωτάθλημα, αφού πήρε ισοπαλία 2-2 στην έδρα της Φιτέσε, η οποία παραμένει αήττητη για 16ο διαδοχικό εντός έδρας ματς πρωταθλήματος. 

Ο Άγιαξ αμέσως πήρε τον έλεγχο του κέντρου, ωστόσο εκείνη που βρήκε πρώτη το δρόμο προς τα δίχτυα ήταν η Φιτέσε, η οποία στο 13′ μετά από προσπάθεια του Καραβάεφ στη δεξιά πλευρά άνοιξε το σκορ ύστερα από σουτ του Μπέρο και κόντρα του Σουρς. 

Οι νταμπλούχοι Ολλανδίας συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό ανεπηρέαστοι, είχαν οριζόντιο δοκάρι με τον Μπλιντ στο 27′ και τρία λεπτά αργότερα έφεραν την αναμέτρηση στην ισορροπία με τον καλύτερο παίκτη τους, τον Ντόνι Φαν ντε Μπέικ, μετά από δημιουργία του Ζιγές. 

Στο 55’ ο Μπαζούρ με περίφημη ατομική ενέργεια έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους, πληγώνοντας την παλιά ομάδα του, ωστόσο στο 75’ ο Τάντιτς με το 9ο γκολ του στα 7 τελευταία ματς πρωταθλήματος, έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στον «Αίαντα», με τη Φιτέσε να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 10 ποδοσφαιριστές, καθώς απεβλήθη στο 85’ ο Μπαζούρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. 

Eredivisie, 1η αγωνιστική

Φιτέσε-Άγιαξ 2-2

Gelredome, Αρνεμ, Ολλανδία

Διαιτητής: Μπας Νάιχαους

Κίτρινες κάρτες: Μπέρο 23′, Μπαζούρ 81′- Φέλτμαν 71′, Ταγλιάφικο 73′, Μπλιντ 74′
Κόκκινες κάρτες: Μπαζούρ 85′ 

Φιτέσε: Πασφέιρ – Καραβάεφ, Ομπίσπο, Ντούκι, Κλαρκ – Τανάν (66′ Γκονγκ), Μπαζούρ, Σερέρο (80′ Μουσόντα) , Μπέρο – Μάταβζ (61′ Χροτ), Λίνσεν (αρχ.)

Προπονητής: Λεονίντ Σλούτσκι

Άγιαξ: Ονάνα – Φέλτμαν, Σουρς, Μαρτίνες, Ταγλιάφικο – Μάριν (69′ Μαζραουί), Μπλιντ, Φαν ντε Μπέικ – Τάντιτς, Ζιγές (69′ Πρόμες), Ντόλμπεργκ (82′ Νέρες)

Προπονητής: Έρικ τεν Χάαχ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.