Ο teenager που θέλει να ξεπεράσει τον Ντρογκμπά

Δεν ξέρω τι σας λέει το όνομα Αρμάντο Μπρόια. Ο δανεικός από την Τσέλσι στην Φιτέσε επιθετικός, έχει βάλει μεγάλο στόχο και έχει ξεκινήσει καλά.

Το όνομα Αρμάντο Μπρόια εμφανίστηκε στο feed για μια χαμένη ευκαιρία στον αγώνα της Φιτέσε με την PSV (…η φάση στο 3’25”).

Αργότερα έρχεται η ανακάλυψη ότι ο Αλβανός επιθετικός είναι ο πρώτος teenager σκόρερ στα δέκα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης σύμφωνα με την UEFA. 

Δεύτερη ανακάλυψη ότι είναι δανεικός στην Φιτέσε από την Τσέλσι και ότι είναι γεννημένος στην Αγγλία αλλά οι Αλβανοί σοφά, πρόλαβαν και τον έχουν κάνει ήδη διεθνή σε τρία παιχνίδια. 

Σε εκείνο το ματς με την χαμένη ευκαιρία απέναντι στην PSV είχε ήδη σκοράρει. Μετράει εννέα γκολ φέτος και δύο ασίστ έχοντας πιάσει ήδη τα νούμερα του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στην πρώτη του χρονιά στην Ολλανδία. 

Είναι ασφαλές να πούμε ότι θα πιάσει και τα δέκα γκολ που πέτυχε ο Λουίς Σουάρες στην Ολλανδία στην πρώτη του σεζόν με την Χρόνινχεν. 

“Εννέα γκολ και δύο ασίστ δεν είναι άσχημα αλλά θέλω κι άλλα. Δεν είμαι ποτέ ικανοποιημένος” δηλώνει o Μπρόια. 

Είναι μαχητής, δυναμικός, γκολτζής, γρήγορος για το κορμί του και φυσικά δεν τα παρατάει ποτέ. Οπαδός της Τσέλσι με είδωλα τους Ντρογκμπά και Ρονάλντο, τον ορίτζιναλ, όχι τον Κριστιάνο. 

“Έβλεπα στις προπονήσεις της Τσέλσι, τον Λάμπαρντ, τον Τέρι και φυσικά τον Ντρογκμπά. Ήταν εκεί, μπροστά μου. Πάντα έβγαζα φωτογραφίες μαζί τους γιατί ήθελα και θέλω ακόμα να είμαι στην θέση τους. Τώρα βρίσκομαι στην ηλικία που έπαιζαν και εκείνοι. Θέλω να προσπαθήσω να ξεπεράσω τον Ντρογκμπά. Δεν θα είναι εύκολο αλλά αυτή είναι η νοοτροπία μου και έτσι αισθάνομαι”.

Ο Μπρόια έφτασε στην Τσέλσι αφού παράτησε, πραγματικά παράτησε, τις ακαδημίες της Τότεναμ η οποία τον ανακάλυψε, δοκίμασε και υπέγραψε σε ηλικία 6 ετών. 

Σε ένα ματς των ακαδημιών της Τότεναμ, ήταν αντίπαλος η Τσέλσι. Το ματς έγινε στο Κόμπαμ και ο πρωταγωνιστής μας ήταν στον πάγκο. Για να μην γράφουμε πολλά. Μόλις μπήκε στο γήπεδο έδωσε μια ασίστ και πέτυχε ένα γκολ απέναντι ομάδα Α της Τσέλσι για την ηλικία. Μετά έπαιξαν οι αναπληρωματικοί τον δύο ομάδων. Η Τότεναμ νίκησε 9-0 και ο Μπρόια πέτυχε 7 γκολ. 

Αμέσως ο σκάουτερ της Τσέλσι του ζήτησε να αφήσει την Τότεναμ για τους μπλέ… και το έκανε. 

Πριν την πανδημία έκανε ντεμπούτο με την Τσέλσι σε ματς με την Έβερτον αντικαθιστώντας τον Ζιρού. Ο Λάμπαρντ όμως έχει φύγει, νέοι παίκτες ήρθαν, εκατομμύρια ξοδεύτηκαν. Ο δρόμος και πάλι δεν θα είναι εύκολος για τον Μπρόια αλλά είναι πεισματάρης και πλέον βασικός, αναντικαταστάτος και πολύτιμος για την Φιτέσε. 

Ο δρόμος της επιστροφής έχει ανοίξει. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.