Άγιαξ-Φίτεσε: 2-1 Ματσάρα! (vid)

Παρά το γεγονό ότι ο Άγιαξ έπαιξε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο νίκησε και την Φίτεσε και έκανε το τρία στα τρία! Απίθανος Άντονι!

Οι δύο ομάδες έμπαιναν στο ματς με την ψυχολογία του “δύο στα δύο” και από τα πρώτα λεπτά, τόσο ο Άγιαξ όσο και η Φίτεσε απείλησαν ουσιαστικά. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει στο 24ο δευτερόλεπτο με τον Τανάνε και στο τρίτο λεπτό με τον Οπέντα αλλά και οι δύο αστόχησαν. Ενδιάμεσα στο 2ο λεπτό είχε αστοχήσει κι ο Πρόμες. 

Ο τελευταίος άνοιξε το σκορ στο 21ο λεπτό ύστερα από ωραία ομαδική ενέργεια των παικτών του Τεν Χαχ. Εν συνεχεία ανέλανε δράση ο Ονάνα που σταμάτησε εντυπωσιακά σε δύο περιπτώσεις τον Νταρφαλού. Κι ενώ οι ευκαιρίες συνεχίζονταν μια απερίσκεπτη ενέργεια του Άλβαρεζ (πάτησε στον αστράγαλο τον πεσμένο Τανάνε) επέφερε την κόκκινη κάρτα για τον χαφ του Άγιαξ. 

Έτσι σε όλο το υπόλοιπο διάστημα του αγώνα η Φίτεσε με παίκτη παραπάνω πήρε μέτρα στο γήπεδο, κάτι που σήμαινε πως οι ταλαντούχοι παίκτες του Άγιαξ (με κορυφαίους τους Άντονι και Πρόμες) βρήκαν χώρους να παρουσιάσουν όμορφα πράγματα. Κι ενώ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να προηγηθούν με τον Άντονι στο 52′ ή τον Ενκελενκαμο στο 53′ (δοκάρι) ήρθε η ισοφάριση με τον Μπαζούρ με εκπληκτικό σουτ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Με το μομέντουμ η Φίτεσε είχε δοκάρι με τον Ντάσα στο 69′ κι ότι δεν κατάφερε αυτός το κατάφερε δύο λεπτά μετά ο Άντονι όταν ήταν ο τελικός εκφραστής μιας επίθεσης που ξεκίνησε από τον Ονάνα με πάσα στο κέντρο για τον Κουντούρ που πήρε όλα τα μέτρα, τροφοδότησε τον Βραζιλιάνο κι αυτός με υπέροχο απλό πλασέ έκανε το 2-1. Στο 76′ θα μπορούσε ο Πρόμες να είχε κάνει και το 3-1 αλλά νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Πάσφεϊρ. 

Ο Άγιαξ παρά την πίεση της Φίτεσε κράτησε ως το τέλος και πήρε μια σπουδαία νίκη κάνοντας το τρία στα τρία στο πρωτάθλημα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.