Eredivisie: Όταν οι μεγάλοι επιστρέφουν

Ο Άριεν Ρόμπεν επέστρεψε στην Eredivisie για τα τελευταία ένσημα και ελπίζει να έχει την επιτυχία του Κάουτ και όχι του Φαν Μπόμελ…

Ο Άριεν Ρόμπεν επέστρεψε στην Eredivisie για τα τελευταία ένσημα και ελπίζει να έχει την επιτυχία του Κάουτ και όχι του Φαν Μπόμελ

O 36χρονος, αποφάσισε να …επανέλθει από τη σύνταξη για να αγωνιστεί ξανά με τη Χρόνινγκεν πριν κλείσει οριστικά την καριέρα του.

Έτσι, γίνεται άλλο ένα μέλος της φιναλίστ του Μουντιάλ 2010 Εθνικής Ολλανδίας που γυρίζει στην πατρίδα σε προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία. 

Οι φίλοι της Χρόνινγκεν, ελπίζουν να απολαύσουν μερικές στιγμές μαγείας από έναν από τους πιο θεαματικούς παίκτες της Ευρώπης των τελευταίων 15 χρόνων.

Με βάση το παράδειγμα των παλιών συμπαικτών του σε εκείνη τη γενιά των «οράνιε» όμως, οι πιθανότητες για επιτυχημένο κλείσιμο καριέρας είναι λίγες, καθώς πολλές από τις προηγούμενες επιστροφές αποδείχτηκαν…καταστροφές.

Αναλυτικά: 

Μάαρτεν Στεκέλενμπουρχ

Ο Ολλανδός τερματοφύλακας αγωνίστηκε εννέα χρόνια στον Άγιαξ κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα, πριν κάνει ευρωπαϊκή καριέρα με Ρόμα, Φούλαμ, Μονακό, Σαουθάμπτον και Έβερτον.  Στα 37 του, επιστρέφει μετά τη λήξη της Πρέμιερ Λιγκ στην ομάδα του Άμστερνταμ, όπου ο ρόλος του θα καθοριστεί από το τι θα γίνει με τον Αντρέ Ονανά.

Τζον Χέιτινγκα

Γέννημα – θρέμμα των τμημάτων υποδομής του Άγιαξ, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα, πριν κι αυτός ξεκινήσει περιπλάνηση στην Ευρώπη για επτά χρόνια με Ατλέτικο Μ., Έβερτον, Φούλαμ και Χέρτα Β. Πριν τη σεζόν 2015-16 επέστρεψε στον Άγιαξ για να κλείσει την καριέρα του, αλλά πλέον ο πρώην διεθνής αμυντικός ήταν σκιά του εαυτού του, με την έλλειψη ταχύτητας ολοφάνερη λόγω των πολλών τραυματισμών. Ο τότε προπονητής Φρανκ Ντε Μπουρ τον χρησιμοποίησε μόλις τέσσερις φορές και αποσύρθηκε πριν καν τελειώσει η σεζόν, αναλαμβάνοντας την ομάδα Κ16.

Έντσον Μπράαφχεϊντ

Θα έχει να το λέει και στα εγγόνια του ότι έχει παίξει σε τελικό Μουντιάλ, έστω και ως αλλαγή! Ο Ολλανδός αριστερός μπακ ξεκίνησε την καριέρα του στην Ουτρέχτη  και έπειτα ακολούθησε καριέρα γυρολόγου σε Τβέντε, Μπάγερν, Σέλτικ, Χοφενχάιμ και Λάτσιο. Το 2016 επέστρεψε στην Ουτρέχτη, αλλά διαδοχικοί τραυματισμοί δεν τον άφησαν να παίξει πάνω από 13 φορές σε μιάμιση σεζόν και τον Ιανουάριο του 2018 το συμβόλαιο του τερματίστηκε πρόωρα. Όλα έδειχναν ότι θα κρεμούσε τα παπούτσια του, αλλά στη συνέχεια έκανε την έκπληξη και μετακόμισε στις ΗΠΑ για την Austin Bold!

Γιόρις Ματάισεν

O Ολλανδός σέντερ μπακ έπαιξε τα τρία τελευταία χρόνια της καριέρας του (2012-15) στη Φέγενορντ, έχοντας μείνει προηγουμένως έξι χρόνια μακριά από τη χώρα του με Αμβούργο και Μάλαγα. Στο πρώτο ματς με την ομάδα του Ρότερνταμ αποβλήθηκε κόντρα στη Χιρενφέιν, αλλά ήταν βασικός για μία διετία. Την τελευταία σεζόν της καριέρας του την πέρασε σχεδόν μόνιμα στον πάγκο του «Ντε Κάουπ».

Μαρκ Φαν Μπόμελ

Με τεράστια καριέρα σε Aϊντχόφεν, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Μίλαν, ο δυναμικός μέσος επέστρεψε στην PSV το 2012 με μοναδικό στόχο να τελειώσει την καριέρα του ως πρωταθλητής της Eredivisie. To σχέδιο δεν πήγε καλά. Ο Άγιαξ κατέκτησε τον τίτλο και ο Φαν Μπόμελ ήταν στα μαχαίρια με πολλούς συμπαίκτες του κατηγορώντας τους για κακή νοοτροπία. Ο εκνευρισμός του ήταν έκδηλος ακόμα και στο τελευταίο ματς της καριέρας του κόντρα στην Τβέντε, όπου είδε την κόκκινη κάρτα (φωτό)! 

Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ

Παιδί του Ρότερνταμ, ξεκίνησε με μία πενταετία στη Φέγενορντ πριν κατακτήσει τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο με Ρέιντζερς, Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα. Το 2007 επέστρεψε στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του με την οποία κατέκτησε ένα Κύπελλο το 2008, ολοκληρώνοντας την καριέρα του με την Εθνική στα γήπεδα της Ν. Αφρικής. Αργότερα ανέλαβε τη Φέγενορντ ως προπονητής και εξασφάλισε μια για πάντα θέση στο πάνθεον των ηρώων του συλλόγου, οδηγώντας τον σε άλλα δύο Κύπελλα και πάνω απ’ όλα, το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 18 χρόνια το 2017!

Ρόμπιν Φαν Πέρσι

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Ολλανδίας, βομβάρδιζε κατά συρροή τις αντίπαλες άμυνες με Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Φενέρμπαχτσε. Τον Ιανουάριο του 2018 γύρισε στην πρώτη του ομάδα, Φέγενορντ έχοντας ως προπονητή τον Φαν Μπρόνκορστ. Κρέμασε τα παπούτσια του αφού πρώτα πρόλαβε να κατακτήσει ένα Κύπελλο (2018) σκοράροντας στον τελικό, αλλά και πετυχαίνοντας 21 γκολ σε 37 ματς Eredivisie. H εμφάνισή του στις 27 Ιανουαρίου 2019 στο 6-2 επί του Άγιαξ άφησε μία σπουδαία τελευταία ανάμνηση στους φίλους της ομάδας…

Ντιρκ Κάουτ

Μακράν η κορυφαία επιστροφή φιναλίστ της Ολλανδίας 2010 στα πάτρια εδάφη. Ο εργατικότατος επιθετικός, άφησε τη Φέγενορντ το 2006 για να γίνει cult ήρωας της Λίβερπουλ για έξι χρόνια και στη συνέχεια μετακόμισε στη Φενέρμπαχτσε. Το 2015 επέστρεψε στο Ρότερνταμ και τη σεζόν 2016-17 έκανε πραγματικότητα το απόλυτο όνειρο. Παρ’ όλο που προς το τέλος της χρονιάς έχασε τη θέση του βασικού, την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Χεράκλες ξεκίνησε στην ενδεκάδα και άνοιξε το σκορ στο πρώτο λεπτό του αγώνα!Ακολούθησαν άλλα δύο γκολ, με το τελευταίο ματς της καριέρας του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να σηματοδοτεί την στέψη της Φέγενορντ ως πρωταθλήτριας μετά από 18 χρόνια αποτυχίας…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.