Πρωταθλήτρια Ολλανδίας από τα μέσα Μαρτίου μπορεί να στεφθεί η PSV!
H Αϊντχόφεν νίκησε το Σάββατο την Άλκμααρ και η Φέγενορντ αναδείχθηκε ισόπαλη την Κυριακή με την Μπρέντα, οπότε η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων έφτασε πλέον στους 19 βαθμούς, με οκτώ αγωνιστικές να απομένουν. Αυτό σημαίνει ότι η PSV μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα την Κυριακή, αν νικήσει τη Ναϊμέχεν το Σάββατο και η Φέγενορντ ηττηθεί από την Εξέλσιορ την Κυριακή!
Αν ο τίτλος δεν κριθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο, τότε η PSV θα έχει την ευκαιρία να τον κατακτήσει με δική της νίκη την επόμενη εβδομάδα. Σε αυτή την περίπτωση, ο εκτός έδρας αγώνας με την Τέλσταρ θα μπορούσε να μετατραπεί σε ματς τίτλου.
Για την PSV του Πέτερ Μπος, αυτός θα είναι ο 3ος σερί τίτλος και 27ος στην Ιστορία της. Αν μάλιστα στεφθεί πρωταθλήτρια την Κυριακή, θα εξασφαλίσει το πρωτάθλημα νωρίτερα από οποιαδήποτε άλλη στην Eredivisie.
Το σχετικό ρεκόρ ανήκει στην PSV της σεζόν 1977/78, η οποία εξασφάλισε το πρωτάθλημα στις 8 Απριλίου 1978. Μέχρι σήμερα καμία ομάδα δεν έχει κατακτήσει τον τίτλο από την 27η αγωνιστική.