Σ’ ένα από τα καλύτερα παιχνίδια την τρέχουσας σεζόν στην Ολλανδία η πρωτοπόρος του πίνακα της βαθμολογίας PSV αντιμετώπισε την Χέρακλες και για να κερδίσει το ματς έπρεπε να βρει γκολ λύτρωσης από τον Τιλ.
Κανείς δεν περίμενε πως η ομάδα του Φάμπερ θα παρουσίαζε αν τόσο ανταγωνιστικό πρόσωπο μέσα στο Φίλιπς Στάντιον και να φτάσει το ματς το 3-3 μέχρι και δέκα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.
Η PSV προηγήθηκε στο σκορ με δύο πέναλτι, αρχικά στο 17ο λεπτό ο Φέρμαν ανατράπηκε από τον Μιράνι σε τετ α τετ με τον Γιάνσινκ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πέπι και αν και ο τερματοφύλακας της Χέρακλες έπεσε σωστά και ακούμπησε την μπάλα εκείνη πήγε στο βάθος της εστίας του για το 1-0.
Στο 32ο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν ένα ακόμη πέναλτι, για χέρι αμυντικού την εκτέλεση ανέλαβε ο Σαϊμπάρι, ο Γιάνσινκ έπεσε και πάλι σωστά αλλά το πέναλτι ήταν πάρα πολύ καλό και η PSV έκανε το 2-0.
Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους ο διαιτητής μέσω του VAR έδωσε χέρι στον Σαλάχ Εντίν και από το πόδι του Χόρνκαμπ έγινε το 2-1.
Το δεύτερο μέρος ήταν… παρανοϊκό, με τον Μαν στο 51′ να κάνει τρομερή ατομική ενέργεια αλλά το πλασέ του τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και αφού δεν έχει το 3-1, έγινε το 2-2 με τον Κουλένοβιτς και ασίστς του Άγχελς με τους δύο να έχουμε μπει στο παιχνίδι 20 δευτερόλπετα πριν.
Η Χέρακλες βλέποντας πως η Αϊντχόφεν είχε σοκαριστεί από το 2-2, πίεσε και έφτιαξε δύο τεράστιες ευκαιρίες και πάλι με τους δύο ίδιους πρωταγωνιστές, αλλά τον Κόβαρ να κάνει δύο σπουδαίες αποκρούσεις για να μην δεχτεί τρίτο γκολ.
Αφού έχασε τις δύο ευκαιρίες η Χέρακλες η PSV κατάφερε να προηγηθεί και πάλι με τον Φέερμαν στο 70ο λεπτό και θα έλεγε κανείς πως αυτό το γκολ θα έκοβε τα φτερά των φιλοξενούμενων. Όμως οι παίκτες της Χέρακλες είχαν αποφασίσει να φτάσουν όσο πιο κοντά στο εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα και στο 73ο λεπτό ο Χόρνκαμπ κατάφερε να ισοφαρίσει και πάλι με τον Έγχελς να πασάρει σωστά.
Όμως, όπως είπαμε στην αρχή, ήρθε το γκολ της λύτρωσης για τους γηπεδούχους στο 81ο λεπτό με τον Τιλ που έγραψε το τελικό 4-3.