Υπερ-πρωταθλήτρια Ολλανδίας για 15η φορά στην ιστορίας της αναδείχθηκε η PSV νικώντας στον τελικό του 35ου σούπερ καπ, δύσκολα με σκορ 2-1 την κυπελλούχο Γκόου Αχέντ. Οι φιλοξενούμενοι, προηγήθηκαν με τον Σούραϊ (35'). Με αυτογκολ του Νάουμπερ (78') κι ενα γκολ του Ντεστ (84') ανέτρεψε τα εις βάρος της δεδομένα η ομάδα του Αϊντχόφεν

Δύσκολα, όσο δείχνει το τελικό σκορ, η ομάδα του Αϊντχόφεν μπήκε με το δεξί στη νέα σεζόν κατακτώντας για 15η φορά στην ιστορία της το Σούπερ Καπ . Το τρόπαιο προς τιμή του Γιόχαν Κρόιφ όπως έχει θεσμοθετηθεί από το 1996!

Η Γκοου Αχέντ Ίγκλς έχοοντας νικήσει δύο φορές την πρωταθλήτρια Ολλανδίας μέσα στο 2025 (!!) – μια στο πρωτάθλημα (3-2) και μια στον ημιτελικό του κυπέλλου, στο “Phillips stadion” μπήκε αρκετά διαβασμένη στο ματς έχοντας μια σχετικά καλή αμυντική παρουσία κι ακόμα πιο επικινδυνη ανάπτυξη στον ανοιχτό χώρο! Στο 33′ ο Τζέϊμς σζημάδεψε το δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα σε άλλη μια ωραία “κόντρα” ο ίδιος παίκτης τροφοδότησε τον Σούραϊ ώστε να γίνει το 0-1.

Στα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρουν μέρους η άμυνα των τυπικά φιλοξενούμενων έγινε αρκετά συμπαγής. Ο Μποςζ αναγκάστηκε να ρισκάρει, ρίχοντας πολλά επιθετικά χαρτιά στο 2ο μισό του δευτέρου μέρους, πιέζοντας ακόμα περισσότερο η ομάδα του που με τη βοήθεια της τύχης βρήκε τη λύτρωση! Στο 78′ σε παράλληλη σέντρα του Πέρισιτς ο αμυντικός Νάουμπερ έστειλε τη μπαλα με προβολή στα δίχτυα της ομάδας του και έξι λεπτά αργότερα ο Ντεστ με ωραίο διαγώνιο σουτ πραγματοποίησηε το 2-1 που έμεινε ως τελικό σκορ!