Άγιαξ: Η επόμενη γενιά ταλέντων

Ο Άγιαξ αποχαιρέτησε μία μεγάλη «φουρνιά» ποδοσφαιριστών, όμως η επόμενη ήδη περιμένει τη σειρά της!

Οι σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ του Άγιαξ είναι τόσο συνηθισμένες όσο τα ποδήλατα στο κέντρο του Άμστερνταμ.

Η διαδικασία είναι εδώ και χρόνια γνωστή. Η περίφημη Ακαδημία του «Αίαντα» σε συνδυασμό με μερικές εύστοχες μεταγραφικές κινήσεις, δημιουργούν ένα σύνολο που συναρπάζει Ολλανδία και Ευρώπη, πριν τα μέλη του σκορπίσουν για τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου. Συνέβη στην πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα του 1995 υπό τον Φαν Χάαλ, συμβαίνει και στη μεγάλη ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ που αποχαιρετά σταδιακά το «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα». Ντε Λιχτ, Φαν Ντε Μπέικ, Φρένκι Ντε Γιονγκ, Ζιγιάς και Νέρες έχουν ήδη πει «αντίο» το προηγούμενο διάστημα. Αυτό το καλοκαίρι σειρά πήραν οι Μαζράουι, Χράφενμπερχ και Αλέρ, με τους Άντονι, Ταγλιαφίκο και Τίμπερ να είναι επίσης υποψήφιοι προς αποχώρηση.

Στο Άμστερνταμ όμως δεν ανησυχούν. Πέρα από την οικονομική άνεση που προσφέρουν οι πλουσιοπάροχες πωλήσεις των τελευταίων ετών, ο νέος προπονητής Άλφρεντ Σχριούντερ έχει πολύ καλό υλικό για να δουλέψει από την Ακαδημία. Η… γραμμή παραγωγής στον «Αίαντα» είναι ανεξάντλητη και την ώρα που πολλά πρώτα ονόματα είναι στην πόρτα της εξόδου, υπάρχουν τα επόμενα «διαμαντάκια», έτοιμα για να πάρουν θέση στην πρώτη ομάδα και στις καρδιές του κόσμου.

Ορισμένα από αυτά είναι τα παρακάτω:

Γιούρι Ρεχίρ

Η μετακόμιση του Μαζράουι στην Μπάγερν Μονάχου, ανοίγει τον δρόμο στον νεαρό να διεκδικήσει τη θέση του βασικού με τον Ντεβάιν Ρενσχ. Ο Ρεχίρ, πήρε ήδη μία καλή γεύση από την πρώτη ομάδα στην περσινή σεζόν, καθώς έκανε ντεμπούτο στο Κύπελλο κόντρα στην Μπάρεντρεχτ. Τον Απρίλιο ξεκίνησε βασικός στο πρωτάθλημα απέναντι στην Ζβόλε και κατέγραψε άλλη μία συμμετοχή την τελευταία αγωνιστική της Eredivisie με τη Φιτέσε. Έπαιξε επίσης στην περιοδεία του «Αίαντα» στο Κουρασάο αμέσως μετά το τέλος της σεζόν και ο χρόνος συμμετοχής του αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το 2022-23.

Κίαν Φιτζ-Τζιμ

Μέσος στο στυλ του Ράιαν Χράφενμπερχ, εντυπωσίασε τόσο πολύ πέρσι το καλοκαίρι τον Τεν Χαχ που τον πήρε στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας. Στη συνέχεια ήταν από τους πρωταγωνιστές της β’ ομάδας στη δεύτερη κατηγορία και πλέον ο 18χρονος ελπίζει να μπει στα πλάνα και του νέου προπονητή, τώρα που υπάρχει κενή θέση στο κέντρο.

Νάτσι Ούνουβαρ

‘Ενας…διαβολάκος εξτρέμ ύψους 1.68 μ., ο τουρκικής καταγωγής 18χρονος είναι ο νεότερος παίκτης που έχει σκοράρει στο ντεμπούτο του με τον «Αίαντα», σε έναν αγώνα Κυπέλλου το 2019-20, λίγο πριν κλείσει τα 17. Ο Guardian τον συμπεριέλαβε στα μέλη της Next Generation το 2020 και από τότε άπαντες στο Άμστερνταμ περιμένουν την έκρηξή του. Ύστερα από ένα διάστημα αστάθειας, πέρσι πέτυχε 16 γκολ και μοίρασε 12 ασίστ στη Β’ Ολλανδίας με τη δεύτερη ομάδα. Ελπίζει ότι θα πάρει από τον Σχριούντερ την ευκαιρία να καθιερωθεί σε επίπεδο Eredivisie.

Aμουρίτσο Φαν Άξελ Ντόνγκεν

Ο διεθνής με τη Νέων της Ολλανδίας, αναδείχτηκε το 2020-21 ταλέντο της χρονιάς στην Ακαδημία του Άγιαξ και συμμετείχε πέρσι ως 16χρονος στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας, κάνοντας μάλιστα το επίσημο ντεμπούτο του τόσο στο Κύπελλο απέναντι στην Μπάρεντρεχτ, όσο και στο πρωτάθλημα κόντρα στην Ουτρέχτη. Ωστόσο ένας τραυματισμός ανάγκασε τον νεαρό επιθετικό να μείνει εκτός στα τελευταία στάδια της σεζόν που τελείωσε, όμως βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για να μπει στα πλάνα του νέου προπονητή φέτος.

Ανάς Σαλάχ-Εντίν

Με τον Ταγλιαφίκο να είναι κοντά στην έξοδο και παρά την πιθανή απόκτηση του Όουεν Βάινταλ, ο Άγιαξ έχει κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο 20χρονος πλέον Σαλάχ-Εντίν μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Ο τεχνικά προικισμένος ακραίος μπακ, έκανε πέρσι ντεμπούτο στην τελευταία αγωνιστική της Eredivisie και ηλικιακά πλέον είναι στο σημείο που πρέπει να χτυπήσει μόνιμα την πόρτα της πρώτης ομάδας. Δεν αποκλείεται πάντως να δοθεί δανεικός.

Κρίστιαν Ράσμουσεν

Ο Δανός ακραίος επιθετικός αποκτήθηκε το 2019 από τη Νόρτζελαντ και έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις με τη δεύτερη ομάδα. Ήταν από τους καλύτερους στα φιλικά της περιοδείας στο Κουρασάο και με δεδομένο ότι στην επίθεση πλέον δεν υπάρχουν Αλέρ, Μπρόμπι και Ντανίλο, χτυπά για τα καλά την πόρτα της πρώτης ομάδας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.