Άγιαξ: Το νέο «καυτό» όνομα λέγεται Ράιαν Γκράβενμπερχ

Ένας εξαιρετικά ταλαντούχος «πιτσιρικάς», βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Ο Ράιαν Γκράβενμπερχ είναι άλλος ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής που ξεπήδησε από τις ακαδημίες του Άγιαξ.

Σε ηλικία 16 χρόνων και 130 ημερών έγινε τον Σεπτέμβριο του 2018 (σε ματς απέναντι στην PSV), ο νεαρότερος παίκτης που έπαιξε ποτέ στην ομάδα του Άμστερνταμ καταρρίπτοντας το ρεκόρ του σπουδαίου Κλάρενς Ζέντορφ.
Μετά από δύο… αναγνωριστικές σεζόν με συνολικά 14 εμφανίσεις, ήρθε γρήγορα η καθιέρωση. Aπό το ξεκίνημα της περιόδου 2020-21 μέχρι σήμερα μετράει 79 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με 6 γκολ και 10 ασίστ.

Δεν είναι μυστικό, ότι ο Άγιαξ δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη των νέων παικτών και στην ένταξή τους στην πρώτη ομάδα. Είναι ένα από τα πιο εξέχοντα κλαμπ στον κόσμο σε ότι αφορά στην οργάνωση των Ακαδημιών, με μια ολόκληρη σειρά από σπουδαίους ποδοσφαιριστές να αναδύονται από αυτόν τον τόσο διάσημο και συναρπαστικό σύλλογο. Το τελευταίο «καμάρι» λοιπόν του Άγιαξ είναι ο Ράιαν Γκράβενμπερχ.

Λόγω του αναστήματος (με ύψος 1.90), του στυλ και των τεχνικών του ικανοτήτων, παρομοιάζεται ήδη με τον Πολ Πογκμπά. Τεχνικά μπορεί να είναι πολύ ικανός, αλλά η διαφορά του με τον Πολ Πογκμπά είναι η πολύ μεγαλύτερη αμυντική του συνέπεια. Σε αυτόν τον τομέα, ο 19χρονος μέσος έχει το μέγεθος, τη δύναμη και τα μακριά πόδια που τον βοηθούν να ευδοκιμήσει σε τέτοιους ρόλους. Έχει χρησιμοποιηθεί ως βασικός αμυντικός χαφ με το συνηθισμένο σχήμα 4-3-3 του Άγιαξ, αλλά εφέτος παίζει κυρίως ως αριστερός χαφ. Με την τεράστια παρουσία του στην «καρδιά» της μεσαίας γραμμής, βοηθάει τρομερά την ομάδα του στον έλεγχο του παιχνιδιού και τη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, μέσα σε μια στιγμή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.