Άγιαξ-Φορτούνα Σ. 5-0: Πεντάρα και ρεκόρ μετά από μισό αιώνα (hls)

Ο Άγιαξ αποχαιρέτησε το 2021 με 5-0 επί της Φορτούνα Σιτάρντ και παράλληλα ισοφάρισε ρεκόρ που κρατούσε ο ίδιος από το 1971!

Χωρίς να πιάσει ιδιαίτερα υψηλή απόδοση ο Άγιαξ κέρδισε ξανά, όπως και στον πρώτο γύρο, με 5-0 την Φορτούνα Σιτάρντ και εκκίνησε νικηφόρα τον δεύτερο γύρο της Eredivisie.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα

Ο “Αίαντας” ήταν πιεστικός από το πρώτο λεπτό με τον Μπλιντ στο 14′ να ανοίγει το σκορ με σουτ μέσα από την περιοχή και αφού πρώτα ο Σάμαρης είχε αποκρούσει πάνω στη γραμμή.

Οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 23′ με τον Άντονι να πετυχαίνει το 6ο φετινό του τέρμα με ωραίο φαλτσαριστό σουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε μέχρι το 82′ με τον Άγιαξ να έχει τον απόλυτο έλεγχο, αλλά να μην βρίσκει τρίτο γκολ. Αυτό το βρήκε 8 λεπτά πριν τα 90′ με τον Ρενσχ να σκοράρει για πρώτη φορά φέτος έπειτα από πάσα του Άντονι.

Στο 89′ ο Γιάνσεν έκανε πέναλτι πάνω στον Τέιλορ και ο Σεμπαστιάν Αλέ που εκτέλεσε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-0.

Ο Άγιαξ δεν σταμάτησε εκεί και στο 93′ ο Ιβοριανός επιθετικός πέτυχε το 5-0 με το 12ο φετινό του τέρμα.

Με τη νίκη αυτή ο Άγιαξ έφτασε τους 42 βαθμούς και περιμένει στραβοπάτημα της PSV που παίζει εντός με την Γκο Αχέντ Ίγκλς του Φοίβου Μπότου.

Παράλληλα, ο Άγιαξ ισοφάρισε ρεκόρ που κρατούσε από το 1971 με 24 ματς χωρίς να δεχθεί γκολ μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.