Φορτούνα Σίταρντ: Δύσκολες στιγμές για τον αδελφό παίκτη του Βόλου!

Το περασμένο καλοκαίρι δεν ήταν το καλύτερο στη ζωή της οικογένειας Ρίνστρα.

Στις αρχές Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του Βόλου στην Ολλανδία, ο μέσος της ομάδας Ντάαν Ρίνστρα υπέστη ρήξη χιαστού και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής, που την περσινή σεζόν είχε καταγράψει 31 συμμετοχές με 2 γκολ στην Super League, ξεκίνησε τον μακρύ δρόμο της αποθεραπείας τον οποίο διανύει ακόμα, καθώς δεν έχει επιστρέψει ακόμα στην αγωνιστική δράση.

Ακόμα πιο δύσκολες στιγμές όμως πέρασε η οικογένεια με την περίπτωση του αδελφού του Μπεν.

Ο 31χρονος μέσος, κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος από τον Ντάαν, αγωνίζεται στη Φορτούνα Σίταρντ, έχοντας περάσει από Χεράκλες, Ζβόλε, Βίλεμ, Χιρενφέιν και Καϊσέρισπορ.

Το καλοκαίρι ετοιμαζόταν να ξεκινήσει προετοιμασία με την ομάδα της Eredivisie και υπεβλήθη στις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις.

Οι γιατροί της ομάδας επαινούσαν τις επιδόσεις του Ολλανδού στα εργομετρικά και όλα έδειχναν ότι ετοιμαζόταν για άλλη μία «γεμάτη» σεζόν.

Όπως αποκάλυψε όμως στο Voetbal International, αυτή η εξέταση ίσως του έσωσε τη ζωή, καθώς διαπιστώθηκε ότι αντιμετώπιζε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα!

Ξαφνικά, βρέθηκε μπροστά σε έναν καρδιολόγο που του είπε ότι ήταν τυχερός που ζούσε και απεφάνθη ότι δεν θα έπαιζε ποτέ ξανά ποδόσφαιρο!

«Δεν μπορούσα να το καταλάβω. Ένιωθα καλά. Μερικές μέρες πριν έτρεχα χιλιόμετρα. Ξαφνικά δεν μπορούσα να κάνω πλέον τίποτα. Δεν τολμούσα. Είχα χάσει την εμπιστοσύνη προς το σώμα μου. Δεν τολμούσα να δω μία τρομακτική ταινία, ούτε καν να μπω στο αυτοκίνητο και να περπατήσω λίγο προς το σούπερ μάρκετ. Ένιωθα ότι είχα μέσα μου μία ωρολογιακή βόμβα. Το μόνο που ένιωθα ήταν ότι δεν μπορούσα πια να κάνω τίποτα και σκεφτόμουν ότι θα πεθάνω. Ήταν πολύ βαρύ. Ήδη είχα αρχίσει να γράφω τη διαθήκη μου κατά κάποιον τρόπο. Πήγαινα τα παιδιά μου στο σχολείο και ήλπιζα ότι θα μπορούσα να συνεχίσω να το κάνω για καιρό ακόμα».

Αυτός που τελικά έδωσε τη λύση ήταν ένας αντίπαλος στους αγωνιστικούς χώρους της Eredivisie κα πρώην συμπαίκτης του στις ακαδημίες του Άγιαξ!

Ο Ντέιλι Μπλιντ, ο οποίος είχε περάσει παρόμοια περιπέτεια αλλά συνεχίζει κανονικά την καριέρα του μετά την τοποθέτηση απινιδωτή, τον παρέπεμψε στον καρδιολόγο του, ο οποίος τον υπέβαλλε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Μετά από τεστ και συζητήσεις και με άλλους ειδικούς στην Ολλανδία και το εξωτερικό, έπειτα από αγωνία επτά περίπου εβδομάδων, ο Ρίνστρα έλαβε το «πράσινο φως» για να συνεχίσει την καριέρα του.

Δεν χρειάστηκε καν να κάνει επέμβαση, αλλά υποβάλλεται σε έξτρα θεραπείες και κάνει πολύ συχνά εξετάσεις.

Έχει ήδη παίξει 16 φορές στο πρωτάθλημα και έχει πετύχει ένα γκολ!

«Πλέον έχει αλλάξει ο τρόπος που βλέπω τα πράγματα. Θέλω πάντα να κερδίζω σε κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι μέσα μου. Ανησυχώ ακόμη για την ήττα. Μέχρι όμως να βγω από το αυτοκίνητο. Τότε ο διακόπτης αλλάζει. Βλέπω τα παιδιά μου και συνειδητοποιώ τι είναι σημαντικό».

Ο Ρίνστρα, αύριο Τετάρτη θα αντιμετωπίσει με τη Φορτούνα τον Άγιαξ (22:00, Novasports6HD) για την 18η Αγωνιστική της Εredivisie

Αν τον δείτε να αγκαλιάζει με λίγη περισσότερη θέρμη τον αντίπαλό του Μπλιντ, θα ξέρετε το γιατί…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.