Άγιαξ – Αϊντχόφεν: Για το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς

Άγιαξ και Αϊντχόφεν διεκδικούν το Σούπερ Καπ Ολλανδίας το Σάββατο στην Johan Cruijff Arena του Άμστερνταμ (21:00, Novasports1HD).

H νέα σεζόν στη χώρα ξεκινά με την παραδοσιακή μάχη ανάμεσα στον πρωταθλητή και τον Κυπελλούχο, ή εν προκειμένω τον νταμπλούχο «Αίαντα» και τη δευτεραθλήτρια της Eredivisie PSV.

Το «Johan Cruijff Schaal» -όπως ονομάζεται ο δίσκος – τρόπαιο που απονέμεται στο νικητή προς τιμήν του μεγαλύτερου Ολλανδού ποδοσφαιριστή  όλων των εποχών – , διεκδικείται από τις δύο συγκεκριμένες ομάδες για ένατη φορά, με τον Άγιαξ να μετρά πέντε νίκες και την Αϊντχόφεν τρεις στις προηγούμενες οκτώ.

Η ομάδα του Άμστερνταμ επικράτησε στην τελευταία τους τέτοια σύγκρουση το 2019, όμως η PSV μετρά τις πιο πολλές κατακτήσεις στο σύνολο με 11, έναντι 9 της σημερινής της αντιπάλου.

Αν η Αϊντχόφεν μάλιστα κερδίσει, θα φτάσει τον Άγιαξ στους τίτλους συνολικά στον 21ο αιώνα. Ο «Αίαντας» έχει 20 (8 πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα, 6 Σούπερ Καπ), ενώ η PSV 19 (10 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 7 Σούπερ Καπ) από το 2000.

Τα αγωνιστικά νέα

Αγωνιστικά, για τον Άγιαξ θα κάνουν ντεμπούτο τα δύο κύρια φετινά μεταγραφικά αποκτήματα, ο εξτρέμ Στίβεν Μπέρχαους που μετακόμισε από τη Φέγενορντ και ο τερματοφύλακας Ρέμκο Πασβίρ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον τραυματία Μάαρτεν Στεκέλενμπουρχ. Απόντες για την ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ είναι επίσης οι Σχούουρς (μπακ), Λαμπιάντ και Κουντούς (μέσοι), όπως και ο επιθετικός Άντονι που είναι στο Τόκιο με τη Βραζιλία.

Στην PSV, ο Ρόγκερ Σμιντ διεκδικεί τον πρώτο τίτλο του στον πάγκο, έχοντας χάσει τον περσινό βασικό επιθετικό Ντόνιελ Μάλεν που πήγε στην Ντόρτμουντ.

Κυριότερα αποκτήματα ήταν οι μπακ Ραμάλιο και Μουένε και ο μέσος Πρέπερ που επέστρεψε από την Αγγλία και την Μπράιτον. Μονιμοποιήθηκε και ο μέσος Μάρκο Φαν Χίνκελ από την Τσέλσι, που όμως δεν είναι σίγουρο αν θα αγωνιστεί.

Εκτός είναι οι μέσοι Τόμας, Γκουτιέρες και Ντόαν, ο επιθετικός Ρομέρο και ο μπακ Ντάμφρις που είναι υπό μεταγραφή.

Ο Σμιντ θα κάνει αλλαγές καθώς υπάρχει και η ρεβάνς με τη Μίντιλαντ για τον γ’ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τέλος καριέρας για Κάιπερς

Το σημερινό ματς θα είναι και το τελευταίο της μεγάλης καριέρας του διαιτητή Μπιορν Κάιπερς.

Ο έμπειρος ρέφερι σφύριξε τον τελικό του Euro 2020 ανάμεσα σε Αγγλία και Ιταλία, αποφασίζοντας στη συνέχεια να βάλει τέλος στην καριέρα του, λέγοντας το οριστικό «αντίο» στο Άμστερνταμ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.