Ο Αγιαξ στον ρυθμό του Μάρλεϊ (pics & vid)

Η ιστορία πίσω από την τρίτη φανέλα του Άγιαξ-Ο dj στο Κάρντιφ το 2008, ο κόσμος που λατρεύει το "Three little birds" του Μπομπ Μάρλεϊ, η εμφάνιση του γιου του, Κι-Μάνι Μάρλεϊ στο Αγιαξ-ΑΕΚ για το CHL

Έχει ήδη διαρρεύσει η τρίτη εμφάνιση του Αγιαξ για την επόμενη σεζόν. Η λεπτομέρεια που υπάρχει με τα χρώματα στον λαιμό, παραπέμπει στην Τζαμάικa και ο λόγος είναι προφανής. Ο Μπομπ Μάρλεϊ.

Ενα δικό του τραγούδι, το “Three little birds” είναι ένα από τα αγαπημένα της κερκίδας και των φίλων της ολλανδικής ομάδας. Η ιστορία που υπάρχει πίσω από αυτό και οδηγεί στη φανέλα του Αγιαξ, γυρίζει πίσω τον χρόνο, στο 2008. 

Εκείνο το καλοκαίρι του 2008, ο Αγιαξ έπαιζε το τελευταίο φιλικό στην περίοδο της προετοιμασίας απέναντι στην Κάρντιφ, στην Ουαλία.

Το παιχνίδι μάλιστα είχε γίνει στο “Ninian Park” στο γήπεδο της Κάρντιφ για 99 χρόνια(!) πριν γκρεμιστεί το 2009 με την ομάδα να πηγαίνει στο “Cardiff City Stadium”.

Το φιλικό εκείνο είχε λήξει 0-0. Στις κερκίδες είναι και φίλοι του Αγιαξ και μέχρι να αποχωρήσουν, από τα μεγάφωνα του σταδίου ο dj επιλέγει ένα από τα τραγούδια να είναι το “Three little birds”. Ο Αλί Γιασίν, ο dj που έβαλε τη μουσική διηγείται.

“Ήταν το τελευταίο φιλικό στην περίοδο της προετοιμασίας και ήταν 0-0. Μετά το τέλος του παιχνιδιού είχαν μείνει οι φίλαθλοι του Άγιαξ στις κερκίδες και έβαλα μουσική. Έβαλα το “Three little birds” του Μπομπ Μάρλεϊ. Χόρευαν, χτυπούσαν παλαμάκια, τραγουδούσαν”. 

Επίσης, για το γιατί διάλεξε τους ρυθμούς της ρέγκε, έχει πει -μεταξύ άλλων- τα εξής: “Ένας από τους λόγους ήταν για την αγάπη που έχει το Άμστερνταμ για τη ρέγκε. Μόλις έμαθα ότι θα παίζαμε φιλικό με τον Άγιαξ, αποφάσισα να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερο ρέγκε”. 

Το “δέσιμο” του κόσμου του Άγιαξ με το συγκεκριμένο τραγούδι έγινε με τη μία. Πολύ γρήγορα έγινε ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια στην κερκίδα. Η αγάπη του κόσμου ήταν αυτή που έφερε, μερικά χρόνια αργότερα και τον Κι-Μάνι, τον γιο του Μπόμπ Μάρλεϊ στο Αμστερνταμ για να το τραγουδήσει.

Ο Κι-Μάνι Μάρλεϊ (το όνομά του σημαίνει “Περιπετειώδης Ταξιδιώτης”) για πρώτη φορά βρέθηκε στο “Johan Cruyff Arena” στις 25 Αυγούστου του 2018 στο εντός έδρας παιχνίδι του Αγιαξ με την Εμεν για το Πρωτάθλημα. Πήρε το μικρόφωνο και από τον αγωνιστικό τραγούδι τραγουδούσε το “Three little birds” με τον κόσμο να συνοδεύει από τις κερκίδες. 

Ο Αγιαξ του έδωσε φανέλα με το Νο76, το έτος γέννησής του.

Ο Κι-Μάνι μιλώντας στο επίσημο κανάλι της ολλανδικής ομάδας είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Είναι φανταστικό. Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα που έχεις. Ο πατέρας μου ήθελε η μουσική να ενθαρρύνει τον κόσμο. Και να το κάνει σε ένα γήπεδο, τόσος κόσμος, χιλιάδες κόσμου… Δεν έχω λόγια”. 

Πρόσθεσε: “Αγαπώ την ενέργεια που δίνει ο κόσμος”. Συμπλήρωσε: “Ήταν ένα από τα όνειρά μου να δω ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ευρώπη. Έχω δει στην Αμερική αλλά στην Ευρώπη το ήθελα πολύ. Ευχαριστώ την ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω ένα όνειρο πραγματικότητα”.   

Πάντα θαύμαζα τον Ντάβιντς” 

Ο Κι-Μάνι έχει πει επίσης, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Πάντα θαύμαζα τον Ντάβιντς. Τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο έρχομαι στο Άμστερνταμ. Δεν το ήξερα μερί πρότινος ότι ο κόσμος του Άγιαξ αγαπάει αυτό το τραγούδι. Και ήταν τόσο ζεστό συναισθηματικά που το τραγούδησε την ώρα του αγώνα”. 

Ο ίδιος ο Κι-Μάνι, όπως και ο πατέρας του, έχει παίξει ποδόσφαιρο. “Είμαι λίγο καλύτερος παίκτης από τον πατέρα μου”, είπε γελώντας και πρόσθεσε: “Το ποδόσφαιρο ήταν πάντα η πρώτη μου αγάπη, πριν ακόμη από τη μουσική. Από όταν ήμουν παιδί”. 

Στο ημίχρονο του Αγιαξ-ΑΕΚ

Λίγες μέρες αργότερα, ο Κι-Μάνι Μάρλεϊ ξαναβρέθηκε στο Άμστερνταμ για παιχνίδι του Άγιαξ. Ήταν το Άγιαξ-ΑΕΚ, στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, το παιχνίδι για το Champions League. Τραγούδησε στο ημίχρονο το “Three little birds” με τους πάνω από 50.000 φιλάθλους στην κερκίδα να ακολουθούν. Δείτε το σχετικό video. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.