Ολλανδία: Ο ποδοσφαιρικός “παράδεισος” των Ελλήνων επιθετικών

Με αφορμή τα κατορθώματα του Γιακουμάκη με τη φανέλα της Φένλο και την πρόσφατη μεταγραφή του Δουβίκα στην Ουτρέχτη, το novasports.gr θυμάται όλες τις περιπτώσεις των δικών μας στράικερ που έκαναν τους Ολλανδούς να χορεύουν… συρτάκι.

Μα τι έχει αυτή η Ολλανδία και… ξεσηκώνει τους Έλληνες επιθετικούς; Με αφορμή τα κατορθώματα του Γιακουμάκη με τη φανέλα της Φένλο και την πρόσφατη μεταγραφή του Δουβίκα στην Ουτρέχτη, το novasports.gr θυμάται όλες τις περιπτώσεις των δικών μας στράικερ που έκαναν τους Ολλανδούς να χορεύουν… συρτάκι.

Νίκος Μαχλάς (Φιτέσε και Άγιαξ)

Πρώτος και καλύτερος ο σπουδαίος Νίκος Μαχλάς, ο οποίος ακόμα και στις μέρες μας παραμένει λαϊκός ήρωας στο Άρνεμ και οι οπαδοί της Φιτέσε πίνουν… ρετσίνα στο όνομα του.

Άλλωστε με τα “κιτρινόμαυρα” των αετών του Άρνεμ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη το 1998 και πήρε το χρυσό παπούτσι. Τα επιτεύγματα του… ζαλίζουν! Σε 103 παιχνίδια με τη Φιτέσε, πέτυχε 67 γκολ και μοίρασε 14 ασίστ, ενώ στον Άγιαξ αγωνίστηκε σε 93 ματς, έβαλε 44 γκολ και έδωσε 16 ασίστ.

Γιάννης Αναστασίου

Στα χνάρια του Μαχλά βάδισε ο Γιάννης Αναστασίου, κάνοντας πράγματα και θαύματα στην Ολλανδία. Λατρεύτηκε από τους οπαδούς της Ρόντα, καθώς πέτυχε 51 γκολ και μοίρασε 18 ασίστ με τη φανέλα της, έκανε το άλμα στον Άγιαξ με δέκα τέρματα και τέσσερις ασίστ στον “Αίαντα”, ενώ πέτυχε και ακόμα ένα τέρμα στα… τελειώματα με τα χρώματα της Σπάρτα Ρότερνταμ και άλλα δύο με την Άλμερε Σίτι.

Γιώργος Γιακουμάκης

Στην “παρθενική” του σεζόν στην Ολλανδία και τη μικρούλα Φένλο, ο Γιώργος Γιακουμάκης έκανε τον κόσμο να… παραμιλά! Πρώτος σκόρερ στην Eredivisie με 24 γκολ, άλλα τρία τέρματα στο Κύπελλο και σχεδόν… δεδομένη η μεταγραφή του σε μεγαλύτερο κλαμπ.

Γιώργος Σαμαράς

O “Sam” έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην Χέρενφεϊν και με τα… νούφαρα κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Τριάντα γκολ σε 108 συμμετοχές και άλλες οκτώ ασίστ είχαν ως αποτέλεσμα τη “λαμπερή” μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Σίτι.

Άγγελος Χαριστέας

Με τη λάμψη του Πρωταθλητή Ευρώπης πήγε ο Άγγελος Χαριστέας στον Άγιαξ και η παρουσία του δεν πέρασε απαρατήρητη. Ο “Χάρι”, όπως τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά οι Ολλανδοί, σκόραρε 15 γκολ και μοίρασε επτά ασίστ με την φανέλα του Αίαντα, ενώ αρκετά επιτυχημένη ήταν και η παρουσία του στη Φέγενορντ με 10 τέρματα και 3 ασίστ.

Βαγγέλης Παυλίδης

Ο 22χρονος φορ της Βίλεμ έχει κάνει εξαιρετικά πράγματα με την ομάδα από το Τίλμπουρχ. Άλλωστε δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα τα τριάντα γκολ που έχει σημειώσει στο ολλανδικό πρωτάθλημα, ούτε βέβαια οι δεκατρείς ασίστ που έχει μοιράσει στους συμπαίκτες του.

Λάζαρος Λάμπρου

Το πρώτο πέρασμα του ταλαντούχου επιθετικού από τα ολλανδικά γήπεδα ήταν… ονειρικό. Σε 27 συμμετοχές με τη φανέλα της Φορτούνα Σιτάρντ, ο Λάμπρου πέτυχε οκτώ γκολ και έδωσε δέκα ασίστ, ενώ μάλλον δεν θα θέλει να θυμάται τη σύντομη θητεία του στην Τβέντε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.