Θρήνος για τον Τζάστιν Έντινμπρο (video)

Πένθος στο αγγλικό ποδόσφαιρο για τον χαμό του πρώην παίκτη της Τότεναμ και προπονητή της Λέιτον Όριεντ Τζάστιν Έντιμπρο σε ηλικία 49 ετών.

Πένθος στο αγγλικό ποδόσφαιρο για τον χαμό του πρώην παίκτη της Τότεναμ και προπονητή της Λέιτον Όριεντ Τζάστιν Έντιμπρο σε ηλικία 49 ετών.

Ο Άγγλος παλαίμαχος αριστερός μπακ, το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε βρεθεί στη Μαδρίτη για να δει την παλιά του ομάδα Τότεναμ να αγωνίζεται στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.


Πριν από μερικές μέρες στη Μαδρίτη…

 Μετά την επιστροφή του στην Αγγλία την περασμένη Δευτέρα υπέστη καρδιακή προσβολή και άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο, μερικές εβδομάδες αφότου οδήγησε την Λέιτον Όριεντ στην άνοδο από την National League στην League Two.

Ο Έντινμπρο, ξεκίνησε την καριέρα του από την Σάουθεντ και το 1990 μετακόμισε στην Τότεναμ, με την οποία πραγματοποίησε 213 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, κατακτώντας ένα Κύπελλο και ένα Λιγκ Καπ. Αγωνίστηκε επίσης σε Πόρτσμουθ και Μπιλέρικεϊ Τάουν, από την οποία ξεκίνησε και την καριέρα του ως προπονητής. Στην συνέχεια κάθισε στους πάγκους των Φίσερ Αθλέτικ, Γκρέις Αθλέτικ, Ράσντεν & Ντάιαμοντς, Νιούπορτ Κάουντι, Τζίλιγχαμ και Νορθάμπτον, πριν αναλάβει την Λέιτον Όριεντ το 2017.

Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

O πρώην συμπαίκτης του στην Τότεναμ, Νταβίντ Ζινολά, συγκινημένος στο BBC, τόνισε ότι χωρίς τον Έντινμπρο δεν θα είχε αναδειχτεί παίκτης της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ το 1999 και του αφιέρωσε το βραβείο του:

«Ήταν από τους ελάχιστους φίλους που έχω κρατήσει στο ποδόσφαιρο, χωρίς αυτόν πίσω μου να κάνει την βρώμικη δουλειά δεν θα είχα κάνει την καλύτερη σεζόν μου. Τζάστιν, είναι δικό σου. Το βραβείο είναι δικό σου. Δεν είναι πια δικό μου», είπε ο Γάλλος.



Δείτε πώς πανηγύρισε με τους παίκτες του την άνοδο της Όριεντ τον περασμένο Μάιο:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.