Λέγε με Ντα(γ)κόλ!

Με τέσσερα γκολ του Αλεξάντερ Ντακόλ, η ΑΕΚ ξεπέρασε το προβληματικό πρώτο ημίχρονο (1-1) και έφτασε στο θριαμβευτικό 6-1 επί του Αγίου Νικολάου. Με δέκα παίκτες από το 33' οι γηπεδούχοι.

Με τέσσερα γκολ του Αλεξάντερ Ντακόλ, η ΑΕΚ ξεπέρασε το προβληματικό πρώτο ημίχρονο (1-1) και έφτασε στο θριαμβευτικό 6-1 επί του Αγίου Νικολάου. Με δέκα παίκτες από το 33′ οι γηπεδούχοι.

Το γκολ – playstation του Ανάκογλου «κοίμησε» την «Ένωση» που δέχθηκε την ισοφάριση  από τον Καρνιάτη, με το 1-1 να είναι το σκορ του ημιχρόνου, αλλά τον Άγιο Νικόλαο να αγωνίζεται με δέκα παίκτες από το 33′ λόγω της αποβολής του Μυρίλλα.

Τα πάντα ήταν διαφορετικά στο δεύτερο 45λεπτο, με την ΑΕΚ να κλείνει τους Κρητικούς στης περιοχή τους και με τέσσερα τέρματα του Ντακόλ αλλά και ένα ακόμα γκολ του Ανάκογλου, να φτάνει στο τελικό 1-6.

Στους 44 βαθμούς πια η ΑΕΚ σε 18 ματς, στο +13 από τη δεύτερη Κηφισιά (παιχνίδι λιγότερο), τελευταίος ο Άγιος Νικόλαος με 10.

Στα «κόκκινα»

Το πρώτο ημίχρονο του ματς στο Λασίθι ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.

Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο, αποφασισμένη να καθαρίσει από νωρίς και μόλις στο 3ο λεπτό κέρδισε πέναλτι με τον Μπρέσεβιτς που ανατράπηκε από τον Μυρίλλα. Ο Κροάτης ανέλαβε την εκτέλεση αλλά έστειλε τη μπάλα στα… πουλιά, με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει.

Η «κιτρινόμαυρη» πίεση ήταν ασφυκτική, με το γκολ (και τι γκολ!) να έρχεται τελικά στο 18′ με τον Ανάκογλου. Ο μέσος της ΑΕΚ πέρασε -κυριολεκτικά- όποιον βρήκε μπροστά του από δεξιά, έφερε τη μπάλα στο αριστερό και έγραψε το 1-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι παίκτες του Δέλλα οπισθοχώρησαν αδικαιολόγητα, δίνοντας το δικαίωμα στους παίκτες του Αγίου Νικολάου  να πιστέψουν στην ισοφάριση και να την πετύχουν τελικά στο 32′. Ο Κοκολάκης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Καρνιάτης έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Βούρα, για το 1-1.

Η χαρά ωστόσο των γηπεδούχων, μετριάστηκε ένα μόλις λεπτό αργότερα, αφού το σκληρό μαρκάρισμα του Μυρίλλα τιμωρήθηκε με  δεύτερη κίτρινη κάρτα και το αριθμητικό μειονέκτημα ήταν πλέον γεγονός για τους Κρητικούς.

Ο Δέλλας πέρασε αμέσως μετά τον Ντακόλ στο ματς αντί του Τσουκαλά θέλοντας να κάνει ακόμα πιο επιθετικό το σχήμα της ομάδας του, η ΑΕΚ έκλεισε τον Άγιο Νικόλαο στην περιοχή του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Υπόθεση Ντακόλ

Η ΑΕΚ έκλεισε από την αρχή -όπως αναμενόταν- τον Άγιο Νικόλαο στην περιοχή του και με πρωτεργάτη τον Ντακόλ που φάνηκε πως πήρε το μήνυμα του παραγκωνισμού του από την αρχική ενδεκάδα μετά το ματς με τη Θύελλα Ραφήνας, άρχισε να σκοράρει κατά συρροή!

Αρχικά ήταν το δοκάρι του Βραζιλιάνου στο 61′, με το γκολ όμως να έρχεται πέντε λεπτά αργότερα (66′), όταν το σουτ του Ντακόλ κόντραρε για να καταλήξει στα δίχτυα του Μπρόκου για το 1-2. Ακολούθησε τρίλεπτο «φωτιά», με τον Ντακόλ να γράφει το 1-3 στο 67′ με πλασέ μέσα από την περιοχή και τον Ανάκογλου με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδια να σημειώνει το 1-4.

Μολονότι το ματς είχε ήδη… αρχειοθετηθεί, η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει λυσσασμένα και να πετυχαίνει άλλα δύο γκολ. Αρχικά στο 74′ ο Ντακόλ πλάσαρε υπέροχα περνώντας τη μπάλα πάνω από τον Μπρόκο (1-5) ενώ στο δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90′, ο Βραζιλιάνος σέντερ φορ «έκλεισε» το σκορ με σουτ από κοντά για το τελικό 1-6.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άγιος Νικόλαος (Καβουσανός): Μπρόκος, Κωστάκης, Τσανάι, Ιασωνίδης, Δέλλιος, Χριστάκης (Γιάνκοβιτς 73′), Πηγιάκης, Μυρίλλας, Δήμας (Γκέκας 46′), Κοκολάκης, Καρνιάτης

ΑΕΚ (Δέλλας): Βούρας, Τσουκαλάς (Ντακόλ 40′), Πεταυράκης (Τσουμάγκας 76′), Ρόβας, Σταθάκης, Κορδέρο, Γεωργέας, Πόποβιτς (Γροντής 67′), Μπρέσεβιτς, Ανάκογλου, Πλατέλλας

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.